|
![]() |
#1 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
kako spojiti 2 kompa preko rutera?
dakle situacija je sljedeca,na jednom kompu imam win7 i on je spojen preko wirellesa na ruter,drugi komp je spojen preko kabla na ruter,kako napravit mrezu izmedju njih dva da mogu shareat foldere?odnosno da vide jedan drugoga?
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A nesrićo, vidi 1. post ADSL Biblije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Kak nema, neće da se javi: "File & Printer share /By Nikky 1. Postavi na sva računala isti workgroup (Control Panel - System - Computer name - Change) Napomena za korisnike 9x sustava (Win95/98/98SE/ME) ime maksimalno 8 slova (i bez posebnih karaktera kao /()&%$#"!:;<>). 2. Uključi NetBIOS over TCP/IP ako već nije (Control Panel - Network Connections - Aktivna mrežna - Properties - Internet Protokol TCP/IP - Properties - Advanced - WINS tab - Klikni [selektiraj] Enable NetBIOS over TCP/IP) 3. Dozvoli share nekog direktorija (preporuka koristiti simple share). (npr. New folder [Mreza] - Properties - Sharing - Klikni Share this folder on network - Stavi ime pod kojim će se taj folder vidit na mreži, npr. Mreza isto - Klikni Allow network users to change my files, da omogučiš međusobno brisanje i čitanje). Napomena iz 1. točke vrijedi i ovdje." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
ma je na oba kompa je sheran folder i ne vidim pod windows networks nista! probao sam te neke stvari koje sam procitao prvo,nisam bezveze postavio pitanje...nemogu ni pingat drugi komp,a vidim oba u routeru...
![]() |
#7 |
Moderator
|
A čekaj, koji router ? Rekao si jedan pc na Lanu a drugi na wirelessu, kod nekih routera zbog sigurnosnih razloga zna biti namjerno odvojeno to dvoje. Nekad ima a nekad ne opcija kojim se to odvajanje pali / gasi, vidi manual. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
router je thomson speedtouch...gledam u postavkama routera i ne vidim nista sto bi moglo nesto napraviti... nasao sam jedino ovo Assign the public IP address of a connection to a LAN device...ali mi kaze da je to opasno ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ne, nije to |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|