|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Flashanje BIOS-a
nabavio sa neku asusovu plocu P5GPL al ne podrzava moj procesor, Celeron D 347 (revD0,65nm,3.06GHz, 533 FSB, L2:512KB, LGA775). na sajtu od ploce pise da za moj procesor treba da je Since PCB 1.00G i Since BIOS 0901. kontam naci negdje procesor koji podrzava pa da je flashujem na tu 0901 verziju biosa ali me buni to Since PCB 1.00G. kod svih procesora na listi stoji Since PCB ALL, samo za moj stoji 1.00G. na ploci pise rev. 1.01 pa me interesuje hoce li posle flashovanja podrzavati moj procesor? buni me taj since 1.00G pa zato pitam jer se ne razumijem bas u to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako Bios ima revizije tako i ih i PCB (čitaj štampana ploča ili motherboard), po nekoj logici rev. 1.01 je novija verzija od minimalno tražene rev. 1.00G, dakle zadovoljava traženi uvjet. Tvoj plan da nađeš neki cpu sa kojim će sada proradit pa da ubaciš tu 0901 verziju biosa je ok. Jedina primjedba je šta ta 0901 verzija biosa ima oznaku Beta a ujedno je i zadnja. Možda bi bolje bilo da iskopaš polovni punokrvni P4 a kako vidim sve verzije su podržane i starijim revizijama Biosa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
i ja sa mislio da nadjem drugi proc jer nisu skupi jer mi se ne radi flash, a imam losa iskustva od ranije. pogotovoo sto je beta verzija kako si i primjetio. nista, uzimam drugi proc. inace nasao sam na netu da ploca podrzava moj proc i sa starijom verzijom biosa 0801 ako nekog interesuje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|