Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.04.2012., 00:09   #1
Angriff
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
BF3 - struganje/mljevenje iz kućišta

Poz svima,

Imam problem koji mi se događa isključivo kad igram BF3, i što je čudnije, ne svaki put, otprilike 50-50.
Prilikom eksplozija koje su blizu mene ili dužih rafala, iz kućišta se prilično glasno čuje zvuk koji bi najbolje mogao opisati kao ''mljevenje'' i to samo u trajanju ingame eksplozije (znači ''KRRR'' za RPG ili tenk i ''KRRRRRRRRRRRRRRRRR'' za rafale). Osim buke, ne primjećujem druge promjene tipa usporavanje, štekanje i sl.
Ako će pomoći, igram na ASROCK 870 Extreme 3, AMD Phenom II X4 960T, PCI-E VTX 3D AMD RADEON HD6870 1Gb.
Ima li tko ideju odakle da počnem tražit uzrok?
Unaprijed hvala!
Angriff je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2012., 00:12   #2
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Koje napajanje imaš? proizvođač/model/starost

Si otvorio kućište da neka žica ne dodiruje ventove?
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2012., 01:13   #3
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
A najbolje je ovo šta ti je lolofuxy reko otvorit stranicu kučišta pa slušat od kud zvuk dolazi.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2012., 07:19   #4
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Koje je napajanje,jer zna to zavijati,odnosno zavojnice kad je pod većim opterećenjem...A jesi li ti siguran da si ugasio zvuk na zvučnicima pa slušao to?
Kao što kažu otvori kučište pa najbolje da tako provjeriš.
veki19 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2012., 17:48   #5
Angriff
Registered User
Moj komp

Hvala na pokušajima pomoći.
Napajanje je 550W, LC Power Silent Giant Green Power ATX2, v 2.2, 140 mm Vent. Komp je star 3 mjeseca, a ovo se nije događalo kad sam igrao BF prvih 20-ak puta, onda mi se jednom dogodilo, pa 5-6 puta ništa, i sad skoro svaki put...
Buka je sigurno iz kućišta, kao što rekoh mljevenje/struganje, s time da bočne stranice još više pojačavaju zvuk, pa je onako limeni zvuk,kao da vučem kućište po nečem hrapavom (inače Xigmatek Asgaard). Čudno mi je da se to događa samo na BF3 (i to online, za offline nisam provjerio) i to samo za glasne eksplozije (znači one blizu) i duže rafale koje ja ispucavam, a također mi je prilično čudno da nisam primjetio nikakve druge simptome kao usporavanje/štekanje i sl.
??
Staro 15.04.2012., 18:22   #6
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Nisi se usrećio baš s ovim Lc-em trebao si 2.3 560w seriju uzet , jesi provjerio unutar kućišta dal nešto zapinje?

A i čudna mi je skroz situacija, da ti jednostavno ne vibrira kućište od basova pa ti stvara čudne zvukove, jer po nekoj logici čudni zvukovi od kućišta dolaze ili od napajanja kada zavojnice cvile, kad je nešto zapelo u ventu pa ga kao "grebe" , i od hdd-ova.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2012., 20:24   #7
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
I meni je čudno da se događa samo kod eksplozija. Možda imaš 6D iskustvo pa čuješ/osjetiš eksplozije u igrama (šala ofc). Da li ti slika trza kod tih eksplozija itd? Ajde otvori kućište kad se to bude događalo i pozorno slušaj odakle dolazi taj zvuk(prije toga iskopčaj sve ventove osim onoga na CPU/grafi da bolje čuješ).

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2012., 22:26   #8
Trozic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
Imao sličan problem takođe LC napojna samo drugi model,nakon dosta istraživanja utvrdio
da je otišao vent na napojnoj,kad se zagrije napojna vent počne raditi brže i melje,struže,
stavio drugi i sad sve radi ok.
Trozic je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2012., 09:51   #9
Angriff
Registered User
Moj komp

Hvala Mislav i Trozic, provjerit ću vent na napajanju, pa se javim.
Usput sinoć sam igrao i sve je bilo OK, ali kao što sam već rekao, ne događa se svaki put.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno