|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
![]() Imam dva DDWRT routera na dvije lokacije jedan je konfiguriran kao VPN server, a drugi kao VPN client.Radi se o DD-WRT (build 14896) - Routerima. Na internet su spojeni sa ADSL modemima. Kada uradim neku promjenu na udaljenom PPTPclientu router i snimim je. Pukne mi VPN veza. Za ponovnu uspostavu moram restartati client router. Promjene postavki na udaljenom client routeru radim putem Web GUI Port 8080. I savki put tako. konfiguraciju sam radio sa tutorialima koje sam sam pronašao na njihovim službenim stranicama. Molim pomoć!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I šta je tu čudno ? Rekao bih skoro pa normalno da kad mijenjaš nešto (bitno) u konfigu routera da treba odradit Reboot ciklus kako bi promjenjeno bilo i aktivno. Neke stvari / promjene su aktivne odmah u letu a druge traže navedeni reboot. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne bi bilo ništa čudno da se to dešava samo na klijentskom udaljenom routeu. kad promjene radim na routeru koji je na mojoj strani serverski. te stvari mi se ne dešavaju. veza je stabilna. Nisma siguran da mi pucanje veze ne uzrokuje i promjena IP (ADSL modema) adrese na DDNS na udaljenom routeru i da je ne registrira isto kao neku promjenu pa mi pukne VPN veza. Ne znam sad cu peatiti i to pa se javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Pa cek, dali sve radi ukoliko ne diras konfiguraciju? Nije bas da se konfiguracije mjenjaju svaki dan. Ako je stabilan u normalnom radu onda je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Radi mi recimo cijeli dan i onda pukne VPN veza između routera ali oni nemaju problema lokalno internet i sve je dalje ok sa internetom unutar lokacija routeri se ne gase niti diraju.DDNS je uredno podesen i adresa od ISP-a se uredno obnavlja. Pa se bojim da promjena DDNS dinamičke adrese od ISP-a zezne stvar ili mozda grijesim evo testirucu do slijedece promjene adrese ili stvar u sam verziji softwarea routera. To sam radio sa DD_WRT v24 preSP2 (Beta)(Build14986) na oba routera i uputstvom ovim dolje uputstvom: This is a guide for creating a point to point VPN using the PPTP client and server, for people unable / bored etc... using the OpenVPN Client I've made this small code because DD-WRT does not allow you to save a route running on a VPN tunnel on PPTP (or at least i haven't found another way), so there is no route going back from the server network to the client network. Basically, the guide in the Wiki is fine for creating a VPN using the PPTP server and client parts of DD-WRT. I will not repeat those instructions, since they are fine. Just follow them to setup a PPTP VPN for the following locations. However, with this example only 1 site needs a PPTP server and the other PPTP client. So, lets say we have 2 locations , LocationA and LocationB Net details are as follows: LocationA Network: 192.168.1.0/24 Router IP: 192.168.1.254 LocationB Network: 192.168.2.0/24 Router IP: 192.168.2.254 You setup the PPTP Server on LocationA and the PPTP Client on LocationB However, while all pc's on B will be able to access any pc on A, the other is not possible (yet), because there isn't a route from A to go back to B. To do this, log on the CLI of DD-WRT, and type the following command: Code:
nvram set routes='route add -net 192.168.2.0 netmask 255.255.255.0 gw 192.168.2.254' nvram commit However, we still need to apply this route AFTER the VPN Tunnel is up. To do this, we do the following: (Again to save) Code:
nvram set rc_startup=' nvram get routes > /tmp/routes cat /tmp/pptpd/ip-up /tmp/routes > /tmp/pptpd/ip-temp mv /tmp/pptpd/ip-temp /tmp/pptpd/ip-up chmod 700 /tmp/pptpd/ip-up ' nvram commit Izvor: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=673426 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.03.2012. u 13:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jesi provjerio post nakon postanja ? Ne smiješ pripremati post u Wordu jer dobiješ čudne znakove, ispravio sam. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.03.2012. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala na trudu. Jesam to sam i uradio. Problem je izgleda sa klijentskog routera. Kada radim promjene na serverskom routeru veza ne puca i nije potreban restart. Našao sam ovo uputstvo mozda pomogne http://www.tuvpn.com/en/tutorials/pptp-ddwrt#step-0 u njemu traže isključivanje firewall-a na klijentskom routeru, ako imate još kakvih prjedloga bio bi jako zahvalan. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.03.2012. u 14:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Iz iskustva mogu reć da ukoliko usmjerivač pod dd-wrt ima OpenVPN klijent/poslužitelj to mi je bila dobitna kombinacija i to godinama...
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
PC Engines Alix sa instalirani DD-WRT. Nije riječ o Open VPN-u. Vec kombinacija PPTP serve---- PPTP client sa integriranim DD-WRT VPN-om Nasao sam u čemu je problem. Saki put kada DDNS promjene adresu na ADSL modemu od ISP-a , a sa obe je strane ADSL modem, ja izgubim VPN vezu. Provajder je u isto gradu i izgleda da mjenja IP istovremeno na oba modema i tada mi se desi prekid. Uredno je definiran DDNS host NO-IP na oba routera i sve radi do tog trenutka. Kako to riješiti. Pomoč žurrno mi je i hvala ! Nasao sam u čemu je problem. Saki put kada DDNS promjene adresu na ADSL modemu od ISP-a , a sa obe je strane ADSL modem, ja izgubim VPN vezu. Provajder je u isto gradu i izgleda da mjenja IP istovremeno na oba modema i tada mi se desi prekid. Uredno je definiran DDNS host NO-IP na oba routera i sve radi do tog trenutka. Kako to riješiti. Pomoč žurrno mi je i hvala ! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.03.2012. u 18:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|