|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
(riješeno) Asus P7H55 - smrzavanje nakon "sleepa"
Eto neznam sta da kazem osim da je naslov najbolji opis situacije. Sad cu napisati jednu citabu u nadi da netko zna rijesenje. konfa je i5 asus p7h55 2x2gb mushkin ddr3 nvidia gtx 260 callisto ssd samsung 2tb hdd seasonic 430w uglavnom kad sam instalirao maticnu proc i rame sve je bilo ok i onda prije cca mjesec dana su poceli problemi. uglavnom nekad bi komp otisao u sleep mod i nebi se htio dici dakle trebalo ga je zgasiti na gumb pa upaliti. nakon toga su pocela sranja u vidu da se komp nezeli butati (nebipne da je prosao memtest) i onda ga moram zgasiti na napajanju i onda prodrmati kablove na hardovima i optici i onda upali ako onda nece vadim bateriju van i komp se pali. e sad sto sam ja poduzeo jel prekopao cjeli hebeni gugl nema nitko takvih problema sa tom maticnom a ako ima onda ima sa p7h55-m i opet nitko nezna rijesenje. testirao sam memoriju memtest prosla testirao sam overclock prosao occt i dio primea. testirao sam grafu prosla 3dcmar testirao sam hardove hd tune sve pet promjenio sam apsolutno sve kablove u kucistu. disable ide kontroler dakle samo sata ocitava na bootu komp radi ko zvjer kad je upaljen dakle nema nikakovog BSODa nicega apsolutno maximalno stabilan. sve testove prolazi, po 5 dana u komadu radi ali ako ode u sleep "zasteka" ili ako ga zgasim nekad se upali odma nekad ne. ista stvar se desavala i dok sam imao druge hardove. u biosu sam ispremjestao sve moguce opcije pogasio apsolutno sve sto mi netreba naravno bios je zadnji moguci. ja neznam sta da napravim zadnja opcija mi je da tu netko ima neku pametnu a ako ne kupujem drugu maticnu a ovu sjecem sjekirom ispred kuce.. pomozite braco...
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Da nemaš problema sa sisom il ssdom a ne sa matičnom?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
|
kao sto rekoh prije ssda je bio wd 3200aaks ista stvar promjenio sam cijelu garnituru diskova nis...
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nezgodan problem. Dali si probao izvadit grafu pa samo sa integriranom probat?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
|
![]() |
#8 |
bycod
|
nista al ja mislim da je problem hardwerske prirode jer on nece butat kad on dodje u windowse to je rock stable. al treba doc do toga jel
![]() |
#10 |
bycod
|
super probam odmah . najgore je sto nekad pali nekad ne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
bycod
|
sisa? al nebitan mi je sleep kad palim komp nece se dici to jest nekad oce nekad ne ...
![]() |
#13 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Vjerojatno misli na Seasonic napajanje, no mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Vjerujem da je problem gotovo sigurno u ploči. Proslijedit ću ove informacije kolegi koji radi u Asusu, pa ako nešto saznam da ti može pomoći, javit ću ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
|
ma nema sanse da moj komp trosi 400w a seasonic moze dati i vise od 430w
![]() |
#15 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja jedino sto ti mogu preporuciti je da probas sa drugim napajanjem, jer sam ja imao slican slucaj sa kompom od jednog lika koji je kod mene radio savrseno u full opterecenju svega po par sati, a da bi se kod njega resetirao, gasio, pa ga ne moze upaliti itd...... bio problem na +5VSB, napon koji drzi maticnu upaljenom. ne kazem da je garant i kod tebe problem, ali daj svoje napajanje nekome na koliko treba, i ti uzmi nekog fortrona/chiefteca/corsaira/ocza/anteca...... ima brand napajanja, nisu rijetka kao prije 5 i vise godina, ako se ispostavi da i dalje komp sere - nije napajanje ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
također mislim da si isprobao sve osim napajanja.... kad si već toliko truda uložio u testiranje svega drugog, probaj i napajanje, kako ti ljudi kažu...
![]() |
#17 |
bycod
|
probao fortrona doduse 400w al sve na defoltu i opet govno... vratim seasonica vrtim prime na 3.5ghz 1.2v 6h bez greske restartam komp sve super drkam po njemu zgasim ga i nemrem ga "kresnut" vec moram iskljuciti napajanje pa ga ponovo upaliti... neam zivaca vise ASUS vise nikad pametnome jednom dosta... Molim preporuke za gigabyte maticnu do soma kn sutra idem po nju.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Nemojmo tako ajd.. ne koristiš se od jučer kompom. Sad smo svi sigurni da je do ploče al jesi probao ono što sam ti rekao sinoć? Flashat bios sa starijom verzijom. Ako baš hoćeš drugu ploču, gledaj si AsRocka osim ako i za njega nisi rekao "nikad više" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imao sam isti problem i bila je ploča, isto asus. Nešto oko APM hardvera na njoj crkne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
bycod
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Na nekim pločama nije radio ni S1 ni S3 nakon nekog vremena, a nekad i od početka, dok drugdje samo S1. Uvijek Problem sa Asus-om. Na p6xx serijama sam imao problema i sa više od 6gb rama, tipa na 12GB nekad pokaže 8 ili 10, nevezano za bios. Vole napraviti koji hardverski bug makar ploče bile vrhunske po svemu ostalom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
bycod
|
ma hebes sleep netreba mi sleep vec je problem sto nekad nece upaliti a nekad oce to je pravi problem. uglavnom danas sam kupio gigabyte maticnu pa cemo vidjeti di pes jaja nosi ![]()
![]() |
#24 |
bycod
|
zamjenio asus P7H55 za gigabyte p55 usb3 i komp se ponovo rodio ustao iz pepela ![]() vdropa na ovoj ploci NEMA (nisam ni ja vjerovao al voltaza ni najmanje nevarira prilikom oc-a) iskreno ovo je jedna od ploca koje bi preporucio... ima serial i lpt port doduse treba vam bracket al eto zanimljiva stvarcica. bios ima duplo vise opcija od stare ds3 definitivno preporuka za p55usb3.
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Dižem temu opet jer mi se ista stvar dešava. Nakon gašenja neće upalit a kad upali stabilno radi bez ikakvih problema. Promijenjeno napajanje (stavljeno 850W umjesto 600W) - ista stvar. Srečom ploča je pod garancijom pa će Links da se s tim dalje z......a. A što se ASUSa tiče nikad više u moj komp (prvi put se nisam naučil pameti pa sam ga kupil opet al više nikad). Inače komp je: ASUS P7H55 i5 650 BOX 4GB G.SKILL PC-10666 ATI x1900 (R580) 3x HDD dodatna zvučna i mrežna kartica.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|