|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Prije svega, ja sam prilican noob sto se tice mrežnih postavki...tako da svi oni sa tankim zivcima slobodno neka preskoce ovaj therad... Trebam pomoc... O cemu se radi? Prije 5 dana bila je velika grmljavina, ja nisam bio doma... Posljedice: unisten maxtv reciever, mrežna kartica jednog kompa...dok drugi komp uopce nemogu upalit... ocito napajanje crklo (jel moguce da crke jos nesto osim napajanja*?)... Crkao mi je i stari dobri Thompson router... I tu krecu problemi... danas dode gospodin iz T.coma donese novi router (taj Siemens) i novi reciever od max.a Moj problem je u tome sto isto korisncko ime za net koristim na dvije razlicite lokacije... Znaci nekoliko dana u tjednu sam na jednoj, a drugo na drugoj lokaciji... do sad je to uvijek uredno radilo... gdje sam bio pristuan samo stisnem na 192.168.1.1 connect i router bi se uredno spojio (na jednoj lokaciji sam imao Thompsona na drugoj imam bijelu Kasdu). Na lokaciji 1 na Thompsona sam imao spojen max tv i 2 kompa... sve bi uredno radilo kad bi usao na 192.168.1.1.... kad krenem na lokaciju 2 moram se odjavit da bi se tamo mogao spojit...to mi je bilo jasno... Od danas vise nemogu nikako postavit tog siemensa da radi na ova 2 kompa na lokaciji 1... imam maxtv i net na jednom kompu... al sa drugim se nikako spojit... JEL mi mozete pomoc (detaljno objasnit) kako postavit taj siemens da radi ko stari thompsom...znaci da na lokaciji 1 imam 2 kompa spojena na router i da istovremeno mogu na net... a kad odem na lokaciju 2 da onda mogu tamo normalno na net.... Znam da sam malo nejasno napisao, al izgubio sam cijeli dan sa svim tim a nista nisam napravio... veliko hvala svima na konstuktivnim odgovorima. Želio bi jos samo naglasit kako od dodatih routera na raspolaganju imam jednu bijelu Kasdu i jedan D-Link DI-804HV... Pa ako je nekako preko njih moguce ostvati istovremenu vezu na oba kompa na lokaciji 1... iako mi je to glupo kad vec siemens ima dva porta iza.... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.06.2011. u 01:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Moraš ga prebacit u ruter mode, ali mislim da je to po defaultu narihtano već
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
https://user.t-com.hr > Postavke modema > ima opcija za prebacit u router mode. Onda u postavkama od Siemensa pod internet conenction stavis "Connection mode" na connect manually i samo stisnes kad oces connect ili disconnect na pocetnoj stranici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
SX763 je po defaultu u Router mode rada a to znači da dva kompa spojena na Lan1 i Lan2 (naljepnica Internet) mogu istovremeno na net. Imaš u Adsl Bibliji pokazano kako se postavljaju mrežne postavke, ili na oba kompa postavi automatic (idiot) ili postavi fiksne s tim da se ip adresa svakog kompa razlikuje. Da bi ti funkcionirao igrokaz sa dvije lokacije u web konfigu SX763 prebaci Connection mode na Connection on demand sa 15 min u polju ispod. Na drugoj lokaciji ćeš se moći spojit kad su oba kompa na lokaciji 1 ugašena i prođe tih 15 min. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala ekipa...al zapeo sam vec na Postavke modema> Konfiguriranje postavki putem korisničkih stranica za vaše korisničko ime nije moguće. ![]() Danas kad je bio taj djelatnik HT.a stavio je modem u bridge jer sam cuo kad je zvao na mob nekog od svojih i rekao da stavlja u bridge... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Mozda jer si spojen preko optike? Ako nisi zovi sluzbu za korisnike pa pitaj, mozda se netko pametan javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nazalost ovaj problem jos nije rjesen. Bio lik iz tcoma i kaze da nezna zasto se to dogada. Sad se meni neda cekat njihovo rjesenje i slobodan sam sljedecih dana pa me zanima jel mogu nekako iskoristit D-link router DI-804HV tako da njega spojim na ovaj simens i da onda pomocu tog d-linka imam net na oba kompa. Znaci, kako pravilo spojit d-link na tcomov siemens i kako onda pristupit dlinku a kako simensu. Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Nađi bilo koji adsl modem / router šta može radit u Bridge modu rada, na njega staviš DI-804HV i uživaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
E to mi je jasno. Znaci na ovaj siemens mogu spojit di-804. Al imas li negdje neku shemu ili kako pravilno njih dva povezat? i kojim putem prisutpam jednom kojim putem drugom? Laik sam, zato imam blesava pitanja. A nemam koga drugog pitat o vezi ovog. Puno, hvala na svemu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Za probu možeš i sa SX763 kao 1. uređajem, mada bi ga ja izbacio iz "priče" u tvom slučaju. Otvori web konfig i u Advanced - Internet Connection postavi: - Connection mode = Connect manually (tada SX763 ostvaruje Internet konekciju samo kada u njegovom web konfigu pritisneš Connect, ovo ti treba jer će to inače odrađivat DI-804HV) - PPPoE pass-trough = On (ova opcija baš omogućuje DI-804HV da ostvari konekciju) - ugasi mu wireless (nećeš ga koristit) - Lan - DHCP Server = Off (također ne treba) Upri OK i neka uređaj spremi postavke, vjerojatno će odradit i reboot. Potom spajaš, adsl linija > SX763 (ovo imaš već sada) > Lan1 mreža > WAN DI-804HV, kompove na Lan1 - 4 od DI-804HV. Ako je po defaultu / manualu onda je web konfig DI-804HV na 192.168.0.1 ili 192.168.1.100, postavki ima "malo brdo": a) možeš probat odradit wizzard, postavke imaš niže, preporuka odradi sve pješke tab po tab b) Home - WAN - odaberi PPPoE - odaberi Dynamic PPPoE - unesi user / pass svoje internet konekcije, vidi ugovor - Maximum Idle Time=15 - MTU=1492 - Connect mode select=Always-on ili Connect-on-demand, po želji, ja preferiram Connect-on-demand - ostalo kako je + Apply c) Home - Lan - može ostat kako je, ip uređaja d) Home - DHCP - DHCP Server=Enabled - tu kasnije možeš (ako treba) manualno definirat DHCP Serveru da određenom kompu po MAC adresi dodjeljuje točno definiranu ip adresu, dobiješ istu stvar kao kad na kompu sam definiraš fiksnu ip adresu e) Home - VPN - VPN = Disable, makni kvačicu, ne koristiš f) Advanced - Firewall - upali Firewall (Enabled) g) Tools - Time - Enable NTP - odaberi GMT+1 - ove postavke za datum / sat nisu nužne ali pomažu lakšem praćenja logova ako bude trebalo pratit šta se dešava To bi bile osnovne postavke, otvori drugi tab web preglednika i isprobaj pristup Internetu. Ako ti treba otvorit web konfig SX763 zbog nečega onda privremeno spoji Lan kabel sa kompa u Lan2 od SX763. That's all for now. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala, veliko hvala. Popodne imam obaveza, nocas kad stignem kuci pokusat cu to napravit na ovaj nacin koji si mi opisao. Citamo se EDIT1: Samo jos jedna stvar... Jel to znaci da moram SX763 prebacit u Protocol: PPPoE, jer tek onda vidim dolje connection mode.... I onda kad vidim taj connection mode prebacim sa Allways on na connect manualy EDIT2: Evo odradio sam ja ovo. Koliko trenutno vidim... Max tv mi radi - OK! Jedan komp ima net, drugi ima net... Jedini korak koji nisam razumio je ovo "Ako je po defaultu / manualu onda je web konfig DI-804HV na 192.168.0.1 ili 192.168.1.100" .... jer kad ukucam jednu od ove dvije adrese nista mi neotvara... Kad ukucam 192.168.1.1. otvori mi d-link i onda sam pratio tocke od A do G! Sada sam stvarno zadovoljan. Al imam jos jedno pitanje. Kako sad napravim disconnect prije nego sto krenem na lokaciju 2 (jer max-tv mora ostat radit) HVALA na svemu! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.07.2011. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Za disconnect mogućnost u koraku b) moraš stavit Connect mode select=Connect-on-demand, nakon x min neaktivnosti (postavljaš u parametru Maximum Idle Time, sada 15, nemoj manje od 5), konekcija se prekida i nakon toga možeš uspostavit konekciju na drugoj lokaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Upravo sam tako i postavio. Connect on demand je oznacen a MIT je na 15 minuta. To znaci da nakon sto ugasim komp za 15 min se mogu spojit na drugoj lokaciji? I jos jedno pocetnicko pitanje. Da mi bude trebao wireless, kako doc do SX-a i upalit wireless i jel to sa ovakvim postavkama moguce? I hoce li i dalje uredno ova dva kompa bit online? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Za wireless tj. kad ti bude trebao onda nabavi WAN Wireless Router umjesto DI-804HV. Ovo za Connect mode si skužio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Ako ti se desi da se ne možeš spojit na net onda moraš prebacit Lan kabel sa kompa u SX763 i provjerit postavke. Preko Remote Managmenta ti mogu mjenjat i vratit na "njihov" default. Tada samo odradiš gore definirano za SX763. Opcija je i to da trenutne postavke spremiš na komp (Backup config) pa kasnije na istom mjestu napraviš load + reboot. Za sami DI-804HV, pronjuškaj opcije, vidi manual šta imaš na raspolaganju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
E jos ovo... Ako lan kabel bacim u SX i utipkam 192.168.1.1 hocu li moc upalit wireless i hoce li on biti zaštićen (imam win7 - ako to nesto znaci) Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.07.2011. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Malo puno toga hoćeš u isto vrijeme, u tvojem sadašnjem konfigu zaboravi da postoji wireless na SX - u. SX ti je sada konfiguriran da samo propušta konekciju (PPPoE pass-trough). Napraviš ovo:"Ako lan kabel bacim u SX i utipkam 192.168.1.1 hocu li moc upalit wireless ?". Upalio si wireless, ima nekakav pass koji je bio prije postavljen. I šta sad s tim, šta hoćeš postić ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ma dolazi mi bratic kojem bi radije omogucio wireless na njegovom laptopu nego ga svakodnevno pustao na moj komp... Zato sam mislio da ce to funkcionirat... nekuzim ja to sve previse, zato glupo pitam. Znaci, zaboravljam da je wireless moguc i to je to... hvala na svemu! [password za wireless nisam nikad postavljao - neznam to napravit - uvijek je otkljucan] |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Natjeraš bratića da se spaja žicom (Lan) na slobodan konektor Lan2 - Lan4 od DI-804HV i gotova stvar. Ako hoćeš imat wireless u takvom konfigu onda gledaj priliku za dobar WAN wireless router kojim ćeš zamjenit sadašnji DI-804HV. U vezi wireless - a na SX, dok je ugašen nema "problema", ako ga budeš palio vidi da je ipak aktivna neka vrsta zaštite + pass (po defaultu i je). |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Opet mi se javio jedan problem u vezi ovog... Kako sam zadnjih dana odlucio skidat neke sitnice sa torrenta... nikako postic brzinu vecu od 20 kb/s... Citao sam nesto o portforwardu... sad me zanima moram li portforward napravit na Dlinku ili na siemensu? Da vas podsjetim... Dlink je spojen na SX763... i onda sa dlinka idu spojevi na 2 racunala... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Čitam prethodne postove dq se prisjetim, ako nije ništa mijenjano DI-804HV je zadužen za adsl konekciju, znači da u njemu trebaš definirat PF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Imaš PortForward site, odabereš router + aplikacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
http://portforward.com odaberem DLink 804HV i onda mi otvori neku stranicu na kojoj treba kupit neki software za 29.99 a aplikacija za koju meni treba je utorent |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Oces skuzit ovo ili da idemo dalje sa slikovnicom za 1. razred? ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
NIsam normalan, nisam ni skuzio tu reklamu... sad cu pokusat... hvala |
![]() |
![]() |
|
|