Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2011., 08:16   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Promjena OS-a za igre....

Dakle, dosad vrtio XP za igre... zad je nesto poceo srat pa bi to sve jednostavno prebacio na sedmicu....

pitanje je jednostavno... od dolje navedenih, koja ce mi radit na sedmici probleme?

perich je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 08:22   #2
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Od ovih svih igara, jedino što nemam instalirano na W7 x64 su Max Payne 1 i 2, te Surmovik. Sve ostalo ili imam ili sam imao na W7 x64 i sve je radilo bez greške. Pogotovo STALKER-i i COD-ovi. njima je još lljepše na W7
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2011., 09:03   #3
The Satara
Premium

The Satara's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Znam da Max Payne jedinica ima problema sa zvukom na visti/sedmici (postoji rješenje), dvojka radi ok.

Ostale jednostavno isprobaš pa vidiš, ionako si već instalirao sedmicu
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 09:42   #4
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

u dual-bootu sam trenutno.... moram sedmicu isto reinstalirat.... preparticionirat disk, napravit backup, svasta nesto... ma probacu pa kud puklo...

btw, jel ja mogu za exe od igre (recimo Max payne) u sedmici stavit da se pokrece u compatibility modu, a svejedno igru pokretat iz steam launchera? hoce li taj compatibility ostat memoriran?
Staro 08.09.2011., 10:40   #5
iNoob
Game Collector
Moj komp

iNoob's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Meni Max Payne nije radio na sedmici ali nisam tražio po internetu riješenja kako naštimat. Možda ima nešto.
iNoob je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 10:46   #6
The Satara
Premium

The Satara's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
btw, jel ja mogu za exe od igre (recimo Max payne) u sedmici stavit da se pokrece u compatibility modu, a svejedno igru pokretat iz steam launchera? hoce li taj compatibility ostat memoriran?
Da, možeš uključiti CM, samo je pitanje koliko ćeš imati koristi od toga. U većini slučajeva je potrebno malo više "kopati" kako bi neka starija igra proradila. Takav je slučaj i s Max Payneom.
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 14:44   #7
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

a dobro, za tih par starijih kaj imam se budem pomucio malo... a mogu i virtualku dignut, ima dosta rama...
Staro 08.09.2011., 15:06   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto reparticionirati? Napraviš upgrade XP-a na W7 i sve ti ostane kao do sada.
Staro 18.09.2011., 10:29   #9
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

probacu napravit taj upgrade, da vidimo hoce li sve raditi...

no, 2 pitanja...

Pretpostavljam da ce biti problema upgradeati na W7x64 obzirom da su XP 32-bitni? mozda bolje da idem na 32-bitnu sedmicu?

napravicu za svaki slucaj backup steam igara kroz sami steam. ako nesto pukne, jel moguce restorat to u sedmici ako je backup napravljen u XP-u?
Staro 20.09.2011., 10:11   #10
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Pretpostavljam da ce biti problema upgradeati na W7x64 obzirom da su XP 32-bitni? mozda bolje da idem na 32-bitnu sedmicu?

napravicu za svaki slucaj backup steam igara kroz sami steam. ako nesto pukne, jel moguce restorat to u sedmici ako je backup napravljen u XP-u?
Mislim da se upgrade može izvršiti samo za istovjetne porodice windowsa, bar tako MS veli (32 na 32 bita, 64 na 64 bita)
Citiraj:
Autor Microsoft HR
Tijekom instalacije sustava Windows 7 možete koristiti mogućnost nadogradnje kojom se čuvaju datoteke, postavke i programi samo ako trenutno koristite 32-bitnu verziju sustava Windows Vista, a želite izvršiti nadogradnju na 32-bitnu verziju sustava Windows 7. Isto tako, ako trenutno koristite 64-bitnu verziju sustava Windows Vista, možete izvršiti samo nadogradnju na neku drugu 64-bitnu verziju sustava Windows 7. Dodatne informacije potražite na web-mjestu Nadogradnja na sustav Windows 7 najčešća pitanja na web-mjestu sustava Windows.

Ako želite s 32-bitne verzije sustava Windows prijeći na 64-bitnu verziju sustava Windows 7 ili obrnuto, stvorite sigurnosne kopije datoteka i izvedite prilagođenu instalaciju tijekom instalacije sustava Windows 7. Potom ćete morati ponovno vratiti datoteke i ponovno instalirati programe. Dodatne informacije o prilagođenoj instalaciji potražite u odjeljku Instalacija i ponovna instalacija sustava Windows 7*.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2011., 10:15   #11
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ma radije samo nanovo instaliraj win. ukoliko imas do 4gb ram stavi 32bit, a ako imas vise od 4gb ram stavis 64bit

to je cijela mudrost
domis je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 14:49   #12
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

evo to sam i napravio... sam sam backupirao steam igre i restorao ih.... sve zasasd radi kako treba...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno