|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Sustav ne radi kad dodam jedan DDR3 modul od 4 GB
Ljudi, ovako... Imao sam 2 x 2gb ddr3 1333mhz, i kupio sam jučer 1 keks od 4gb rama.. i sad ja to piknem unutra, i neće mi se monitor upaliti :S Na matičnoj imam 4 utora, 2 plava i 2 crna.. Matična je Msi 770 - c45... Šta se događa :S Uspio sam jednom upaliti komp, i pisalo mi je USB mass storage fail... CMOS error... Šta se dešava? Hvala svima.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
probaj sam stim keksom od 4gb clear bios izpremjstaj utore kad uplais ovo sa 2x2 povecaj voltazu rama i namjesti latencije kako bi pasalo i jednima i drugima .. neznam vise |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A kako se to radi? nisam baš neki stručnjak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
To se tak ne dela...uvijek kupuj u paru. Odi u ducan i probaj zamjenit taj keks od 4 gige za (po mogucnosti) 2.2 GB istih koje vec imas. Il prodaj sve i zemi 2x4 GB. Memorije se vole klat kad su različite |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2011
|
U 2011, a vidio sam do sada svasta, pa tri sekunde za gornju provjeru ga ne kostaju nista, do nedavno 4gb moduli nisu bili toliko dostupni i jednostavno biosi nisu bili istestirani dovoljno po pitanju kompatibilnosti, ne kazem da je to rjesenje, ali nekada rjesenje problema u informatici lezi pred nosom i preglupo je da bi bilo istina |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam samo taj keks od 4gb (znači izvadio ova 2 od 2gb) i dalje neće raditi... A kad vratim ova 2 od 2gb sve radi.. Šta da radim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
To sto kod nas u hrvatistanu nisu dostupni ne znaci da nisu distupni inzenjerima u msi-u. ![]() Neka provjeri da li je taj ram uopce ispravan na drugoj ploci. Naravno postoji mogucnost da nije kompatibilna s plocom no testirao sam dosta memorija i nisam bas naisao da neka ne zeli uopce raditi.
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2011
|
Pa ako postoji novija verzija BIOS-a to je bar lagano odraditi, sumnjam da si kupio pokvarenu pločicu ram-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|