|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Windows 7 ili xp koju verziju kupiti !
Molim vas da mi objasnite koju najjeftiniju verziju winsa mi preporučujete,a da ukoliko mi krepa matična ploča,a ja je zamjenim ,valja(licenca) i na toj drugoj konfiguraciji. Hvala. Imam obrt i trebao bi neko najosnovnije računalo ,pa sam spasao neku slabu konfu i samo mi treba neki windowsi koji će biti valjani ukoliko mi ta stara konfa otkaže ,pa da mi licenca valja i na drugom računalu ili konfi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
ovako, mi u firmi imamo kantu koja je došla licencirana sa XP Pro. Krepala je matična, neka intelova, šrotex teži. Kupili smo novu ASRock G41M-GE3 i re-aktivirali smo windowse opet tako da smo u Microsoft Hrvatska poslali fotografiju naljepnice/licence i onda su nam oni dali onaj kôd kojim smo opet re-aktivirali i otključali postojeću instalaciju. Naravno, moraš predočiti i račun R-1 za te Windowse. za sada, u frimi nam W7 professional strojevi rade najnormalnije, a vjerujem da bi procedura bila ista. a o kojoj "staroj" konfi se radi, pitanje je dal bi W7 mogli uopće raditi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ali ima nekih verzija koje nisu prenosive kako sam čuo ili ?! Zapravo ja nemam nikakav legalan win 7 ,trebam ga tek kupiti, a vi u firmi imate na tom računalu neku prenosivu verziju winsa stoga ste i dobili licencu za drugu matičnu. Ja neznam koju verziju trebam kupiti a da mogu kasnije napraviti ko što ste to vi u firmi. Nadam se da si razumio moj problem !! a da je najjeftinije riješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
OEM (samo CD/DVD i kljuc/sn) je neprenosiv (vezan je uz komp s kojim si ga kupio) , RETAIL (CD/DVD, kljuc/sn, kutija, upute....) mozes preselit i na novi komp pod uvjetom da ga maknes sa starog tj. moze biti samo na jednom u isto vrijeme.
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala ,može se i jednostavno. Jel da ?? Hvala još jednom . Samo još možeš li mi pomoći kod odabira. Koji ovdje je taj pravi jer su oznake drugačije. http://www.protis.hr/products/search...ows%207&page=1 još samo ova pomoć ! Zadnje izmijenjeno od: corsa. 09.09.2011. u 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
RETAIL je obicno 350-400 kn skuplji od OEMa (barem u ovim skupljim PRo/Ultimate verzijama).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|