|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Problem pri uključivanju kompjutera
Dakle, ponekad treba više puta (do 6-7) pritisnuti tipku POWER da bi se podigao BIOS, a događa se to da nakon pritiskanja power tipke čujem kako se upale svi mogući cooleri, ali taman kada se treba začuti beep, komp se isključi. Zna li netko što bi to moglo biti? Komponente: Intel Q6600, Gigabyte P35-DS3L, ATI HD4870, Scythe Kamariki 550 W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Jesi li šta overclockira od tih komponenti? Pokušaj napravit reset CMOS (vađenjem baterije iz matične) - naravno uz ištekan naponski kabel ![]() Kakve su ti inače temperature komponenti? Možda da flashash BIOS na noviju verziju (ukoliko te dugo vec prcka taj problem)!?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Problem ne traje dugo, tek nekih možda 2-3 tjedna. Ništa od komponenata nije overclockirano, temperatre jezgri procesora u idle-u su oko 50-55 °C, grafike 60-63°C. Probat ću za početak ovo što si predložio. Danas sam ga baš probao opteretiti sa Prime95 i Furmarkom istovremeno i normalno radi, doduše testirao sam samo na 5 min. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Split resist itself!
|
![]() |
#5 |
Premium
|
To je ona prva verzija, sapphireova, mislim da to nije puno za tu grafiku, po defaultu je ona bila oko 80°C, pa sam je malo ukrotio sa MSI Afterburnerom mijenjajući brzine ventilatora na dijagramu temp/okretaji. Pokušao sam s vađenjem baterijice, nema promjena, idalje zeza Zadnje izmijenjeno od: hrde. 29.06.2011. u 13:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Split resist itself!
|
Citiraj:
![]() Nisam zna da se baš toliko griju iz HD4870 serije. Moja HD4830 je liti na 31-32C (idle) zahvaljujući Musashiju ![]() Još jednu-dvi stvari sam zaboravija napomenit: 1. izvadi memoriju i grafiku i vrati ih ponovo pažljivo, te iskopčaj i ponovo ukopčaj sve konektore od napajanja (MBO, 4/8 pin CPU, grafa, HDD...) čisto da se uvjeriš da je sve "sjelo" 2. testiraj i HDD (npr. HDtune-om) te memoriju (memtestom x86 iz DOS-a)
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
A da li ti se normalno boota kad ga restartas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Podsjeca me na cold boot problem...barem djelomicno... Probaj odspojiti sve sa maticne, ukljucujuci i procesor, ispuhati i ponovno sastaviti. Updejtaj bios...Clear CMOS...Ako imas drugu bateriju, ne bi bilo lose da ju promijenis...iako bi ona trebala samo cuvati sejvane postavke biosa, neki kazu da cesto bas ona stvara takve probleme... Istestiraj ram sa memtestom...ako sve prodje svejedno izvadi ako imas dvije ili vise plocice rama i ostavi jednu, pa ju malo setaj po utorima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
Da se nadovezem na temu. Imam isto slican problem, vidite komp kod avatara...Jednostavno nece startati ponekad...po 5,6 puta zavrti sve ventove pa stanu i onda upali, al treba cekati oko 30s da se pojavi slika na ekranu i tad radi sasvim normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Slučajni prolaznik
Datum registracije: Mar 2010
|
Rekao bi da je ploča. Kumovima sam nedavno slagao, isti problem. Po par puta si morao stiskat power dugme da se pokrene... dok nije ploča crknula do kraja ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo da javim što je konačno bilo u pitanju, vjerovali ili ne, tipka za uključivanje kompa na kućištu (power sw). Uz to riknula je i grafulja skupa sa PCI-E utorom na ploči. Riknulo pola kompa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|