|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Računalo nema slike
Konfa je: MBO: Gigabyte GA-EP45-DS3L CPU: ??? ne znam više točno, E6750 ??? GPU: nVidia GS 8800 RAM: neki KingMax 800 PS: BlueStorm II 500W Uglavnom, konfa je radila do prije pola godine bez problema. Onda se kolega selio i nije palio računalo do neki dan. Sada mu opet treba za posao. Problem je sljedeći: Nema slike. Isprobao sam sve što sam tada mogao. Izvadio sam grafu i napajanje i stavio i jedno i drugo novo i sve je proradilo. Dakle, zaključak je da je greška ili do napajanja ili do grafičke. ![]() Ne bih rekao da je grafička jer se vent uredno vrti (što naravno nije nikakav garant) a i BlueStorm II serija navodno nije nešto pouzdana, možda je do 3V ili 12V konektora (kaže kolega s posla). Nisam uspio testirati grafu i napajanje, to ću tek za koji dan biti u stanju, kada se vratim s mora. ![]() Eto i pitanja: Da li zna netko da li se isplati popravak napajanja i da li to uopće netko radi? Hvala vam unaprijed svima!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Moja preporuka ; napajanje se ne popravlja! Ovo iz više razloga: Nestručnim popravkom možeš oštetiti računar, a cijena novog nije velika. Iznimka je ako poznaješ elektroniku, imaš neispravo skuplje napajanje, kvar nije težak (npr. probijen blok kondenzator za filtar+osigurač ili napuhan neki elko i sl. Drugi razlog popravke je ako imaš previše vremena (kao ja ![]() Zadnje izmijenjeno od: begi. 21.06.2011. u 15:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Kad pokušavaš riješiti takav problem onda mijenjaj komponente jednu po jednu..Npr najprije zamijeniš grafičku s drugom koja provjereno radi.. Ako to šljaka onda mijenjaš dalje.. Ako zamijeniš dvije-tri stvari odjednom opet ne znaš u čemu je problem.. Sumnjaš li na napajanje zamijeni samo njega... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|