|
![]() |
#1 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
WD 40GB crkava?
Bratić posjeduje WD 40GB star cc 4 god koji je preživio "živčani slom" JNC napajanja (dok većina drugih komponenti nije...) I sad, on je bio spojen kao Primary Maser u trenutku nesreće i sad može raditi samo kao Primary ili Secendery Slave. Niako ga ne može prepoznati kao Mastera - odnosno kod paljenja kompa i IDE detekcije prepoznaje pola sata i ne prepozna ništa (kad je master) a kad je Slave sve prepoznaje nomalni i sve radi (u Win). Da li je taj HDD na umoru? Pitam iz razloga toga što ne bi bilo fora da krepa a na njemu ostanu neki dosta važni dokumenti, slike i MP3... Bolje sprječiti nego liječiti! (danas mi samo neke poslovice po glavi lete ![]() Eto ako ima neko slično iskusvo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ja san se susrea s nekoliko wd diskova koji nikako nisu tili radit kao masteri ako su sami na kanalu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: WD 40GB crkava?
Citiraj:
naime znam iz osobnog iskustva da recimo WD hardovi iz DELL konfiguracija NIKAKO ne rade kao master ili slave (to je zapisano u firmware-u na hdd-u) radi iskljucivo kao Cable Select ako je taj hdd nekad radio kao master a sada vise ne radi, moguce da je lagano krenuo na onaj svijet... ali ako si ga nabavio iz nekog brand name kompjutera (dell, compaq, ibm) onda je moguce da je jednostavno u firmware-u onemogucena bilo koja druga opcija rada osima kao cable select
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
WD ima posebne postavke kada radi kao Master i kada radi kao Single. Za master se obično jumper stavlja u sredini a za single je bez jumpera. I to je obično i rješenje puno problema sa WD diskovima.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
@Rak primjetio sam to sad si ti potvrdio ![]()
![]() |
#6 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Hvala svima na korisnim informacijama i rješenju problema! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|