|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Konfa za konvertiranje vide
Do sada sam za konvertiranje file ts. u mpeg. veličine 4.3 GB trebao vremena oko 1h da bi nakon toga dobio slijedeču konfu : MBO ASUS P5KC - http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/ Intel(R) Core(TM)2 CPU 6420 @ 2.13GHz http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29755 MEM Kingmax KLDD48F-B8KB5 1GB i A-Data DDR2 1066G 2GB GPU ATI 1600/1650 serija 128MB WIN XP 32-BIT Na kojoj mi je za istu stvar trebalo 30 min Još nisam probao staviti Win XP 64-bit da vidim koliko bi onda trebalo vremena Sada me interesira sa čime pojačati konfu da bi to po mogučnosti radilo brže a u planu imam staviti na ploču proc Q8300 http://ark.intel.com/Product.aspx?id...ALL%28q8300%29 pa me zanima da li se to isplati . Sada baš nisam financijsi potkožen da si kupim ploču i sa procom I7 pa bi htio maksimalno izvuči iz ove ploče |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
|
ima i drugi način. kupi neku nvidijinu grafulju, možeš i polovnu. bitno je da ima što više cuda jezgri (i da ti odgovara po cijeni ![]() uzmi, npr. MediaCoder - jako dobar freeware za transkodiranje, ima hrpetinu mogućnosti, podržava mali milijun formata a postavke idu toliko detaljno da možeš odrediti koje jezgre procesora smije koristiti a koje ne. ![]() odeš u video postavke i pod encoder odabereš CUDA encoder. odabeeš input fajl ili fajlove (da, radi i batch ![]() već nvidija gt8600 prastara jeftinjara sa samo 16 cuda jezgri će ti prepoloviti vrijeme transkodiranja ![]() have fun ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probat ču sa tim programom riješiti problem da ne kupujem proc ako ovo bud radilo. Samo me interesira da li postoji takav sličan program ali za ATI a ne za NVIDA-u .Uglavnom hvala na savjetu Zadnje izmijenjeno od: ggarfild. 24.05.2011. u 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Master of the VCR
|
ne. ati to ne podržava. kod atija imaš (ako ti sama kartica ima te mogućnosti) unutar catalysta "AMD Video converter" samo nije baš jednostavno doći do njega ![]() prvo moraš nanovo instalirati catalyste i označiti da hoćeš i podršku za Video converter. onda sa amd-ovih stranica skineš converter i instaliraš ga. i tada ti se u catalystu pod "video" pojavi i "AMD Video converter". solidan je, radi brzo, samo podržava samo 2-3 formata (uglavnom avi i neke mobilne) i to je to. dok on radi ne možeš raditi ništa drugo i ne postoji niti jedna jedina opcija oko konvertiranja na koju se može utjecati. i moraš ga pokretati nanovo z asvaki file...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|