|
![]() |
#1 |
Casual gamer
Datum registracije: Jun 2007
|
Wi-fi problem - "trokiranje" veze?
Dakle ovako,imam jedan problem već duže i stvarno više ne znam kako da ga rješim. U kući imamo komp i dva laptopa. Stolni PC je moj i on je direktno spojen na modem,dok su laptopi spojeni wirelessom. Problem se javlja kad se spoji jedan laptop koji je u susjednoj sobi,a još veći problemi nastaju kada se upali drugi laptop koji je na katu iznad modema. Čim se spoji jedan od njih ja osjećam lag,stranice se općenito sporije učitavaju. Pogotovo ovakve trzavice osjećam na konzoli Playstation 3 koja je spojena ethernetom direkt na modem,ali igranje igara je gotovo nemoguće kada se netko spoji na wireless. Neću ni pričati kako kašljuca internet kad jedan od laptopa pokrene neki flash,youtube ili internet radio. Modem mi je TG782 Thomson. Znam da on sam po sebi je užasan jer portovi su užas,no moram reći da mi se sličan problem javljao iako nešto slabije kad sam imao SX763. Naime,SX763 je riknuo pa sam morao na ovo smeće preći. Zanima me postoji li ikakva opcija da ograničim bandwith na točno određenim uređajima,nešto slično sam imao na SX763 ali nije baš funkcioniralo. Postoji li dakle takva mogućnost na ovom modemu za to ili postoji nekakvo drugo rješenje? I još nešto da nadodam...jedini izlaz koji vidim i koristim dosta često je da isključim wireless u potpunosti,ali to nije trajno rjšenje i uvijek netko pati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
ili je signal toliko los., da toliko paketa pada te laptop nadomjestava to s stalnim vucenjem interneta , pa radi problem... ili ta 2 laptopa imaju nekakve viruscine, torente ili slicno na njima... ja bi se prvo poigrao s laptopima u sobi odmah pokraj rutera., metnul bi najslabiju sifru i to isto isprobao... nod32+spybot za provjeru problema na kompovima... kad se s time poigras., onda vidjet sto dalje napravit... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne, to nisu dobri kanali, dapače, najlošiji su jer ulaze u frekvencijsko područje svojim rasponom (od 22 MHz) u one kanale koje "svi koriste", a to su 1 - 6 - 11. Moj savijet ti je da koristiš jedan od ta tri (1-6-11) i da prije proskeniraš okolinu, da vidiš na kojima su ti kanalima susjedi, pa da odabareš onaj s kojim bi se najmanje preklapao. Ja sam inače imao taj problem kada sam postavio drugi router u kući, odnosno WLAN reapter. Klali su se međusobno na 6. kanalu s ostalim susjedima, ali na 1. je bilo sve u redu. Obično je default 11 ili 6. Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 21.05.2011. u 16:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|