|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kroničan problem
Windows 7 Ultimate 64bit Već duže vrijeme imam jedan veliki problem sa računalom tj. niz problema za koje sad mislim da su povezani: -svako malo desi se da svi programi koji imaju neke veze sa internetom prestaju biti responsive, firefox ako je već otvoren ne može otvoriti niti jednu stranicu a ako nije otvoren ne može startati premda u task manageru vidim da je firefox proces aktivan, spybot i zonealarm firewall također prestaju biti responsive kao i bit torrent klijent Vuze. Svi programi koji imaju neke veze s internetom prestaju raditi, a sve ostalo radi, igre, MS Office, video, bilo što... Nakon nekog vremena opet počnu raditi, ali obično restartam računalo -često se događa ako kliknem srednji klik s mišem ili otvorim novi tab u firefox-u ili google chromu da cijeli ekran pocrni, treperi i onda moram brzo klikati na bilo što da izađem iz tog crnog treperenja cijelog ekrana, ako ne uspijem onda se zacrni zastalno, ne radi se o smrzavanju jer je sve aktivno, samo više ništa ne vidim jer je ekran crni. Obično da to crnilo riješim koristim ctr+alt+del da otvorim task manager, ako se ekran pokaže puno je tamniji nego inače i moram klikati na površinu desktopa da prekinem to zatamnjenje. Ako se nakon ctrl+alt+del ekran ne pokaže onda hard resetiram računalo. Nakon resetiranja Windowsa sve opet radi kako treba nekoliko sati ili dana nakon čega ponovno ista priča. -najnoviji problem zbog kojeg sam se dovoljno zabrino da otvorim ovaj topic. Sva računala koja sam imao rade non stop, ovo posljednje je mlađe od pol godine, kad sam ga aktivirao(uključio monitor i pomaknuo miš) ispada da je bilo kompletno smrznuto od kad sam ga ostavio, i kursor miša je bio smrznut na ekranu. Nakon hard resetiranja kad su se windowsi počeli učitavati crni ekran, po zvuku i nasumičnom klikanju sam zaključio da se opet radi o zacrnjenju a ne o smrzavanju, to je prvi slučaj crnog ekrana na samom početku nakon restartanja. Kad sam ponovno hard resetirao opet sve radi normalno. komponente računala: AMD Phenom II X2 550 RAM DDR3 4GB KingMax, 1600MHz HDD Western Digital Caviar Blue WD7500AALX 750GB HDD Maxtor 250GB-->ovo se sve događalo i na tom HDD-u, sada su sve komponente osim tog diska zamjenjene(a windowsi su na novom WD disku) stoga mislim da se radi o problemu sa Windowsima 7 a ne o hardwareu ATI Radeon HD 5670 1GB Napajanje Seasonic 430W SS-430GB Matična Ploča sAM3 Asrock M3N78D NVIDIA nForce 720D Problem je što uopće ne znam u kojem generalnom smjeru bi mogao naći rješenje za ovaj problem, googlanje "black screen Windows 7" i razne derivacije toga ništa ne pomaže. Samo mi nemjte govoriti o virusima, spyware-u, reinstalaciji windowsa i formatiranju jer sam to već sve napravio kao i updateao sve drivere za sve komponente. Zadnje izmijenjeno od: Segmentum. 30.05.2011. u 23:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ne kužim te daj malo ovo objasni: ![]() ![]() - Koliko ti je dugo vremenski radio komp? - To je kao neki server ili za normalnu upotrebu ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
To samo znači da svako računalo koje sam kupio u zadnjih 6 godina je uvijek bilo uključeno, ovo zadnje koje je uvijek uključeno je mlađe od pol godine. Zašto to nije bilo jasno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
da, uključeno znači da radi, da nije u standby ili hibernaciji već da uvijek rade sve komponente osim monitora kojeg ručno isključim kad nisam za računalom. mislim da ovo nema nikakve veze s bilo čim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Ako si klokao proc,vrati na stock postavke i testiraj ga nekim CPU stres programom.Memoriju takođe testiraj pločicu po pločicu.Grafičku,ako možeš drugu nabaviti pa probaj sa njom.Nije puno posla,a na taj način bi bar otklonio sumnje u hardver.Da i dobro pregledaj sve kablove od napajanja da li su dobro prikopčani.
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
U safe modu (with networking) se ista stvar desava? Meni smrdi na grafu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Pravi test bi valjda bio kad bi formatirao disk i instalirao windows xp umjesto windows 7. Međutim onda bi opet morao kupiti novi disk da stavim sve podatke na njega..nadao sam se da je netko barem čuo za ovakav problem da ne trebam skupo pogađati.. I ništa nije overclockirano, i temeljit sam kod slaganja komponenti uvijek svaki detalj provjerim prije prvog uključenja računala nakon slaganja konfiguracije. Problem je što se ovo dešava potpuno nasumično, mogu dani proći prije nego se opet desi, tako da bi svaki test morao trajati danima...i ako je grafička u pitanju onda bi se problem manifestirao za vrijeme igara i videa i za vrijeme biosa.. Zar ne mislite da bi se slučaj crnog ekrana i zatamnjenja desio za vrijeme aktivnog igranja grafički zahtjevnih igara, to se nikad nije desilo. Skoro uvijek je bilo povezano sa internetom. I koja je vjerojatnost da se identični problem dešava kad su sve komponente zamijenjene osim starog HDD-a? Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 31.05.2011. u 02:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Velika. Neispravan hard isto dovodi do smrzavanja. Meni nije usporavao pa riknuo, nego je samo znao, nekad, smrznut komp na kojih 5-10 minuta i onda sve normalno dalje. Testiranjem svega sam došao do krivca, harda i zamijenio ga. Čak sam i klonirao sistem s njega na novi hard, čisto iz znatiželje. Sve radilo ko cager, ali sam instalirao nanovo sve jer klon ipak nije prošao 100% bez grešaka. Od zamjene diska nema problema. Probaj i ti s drugim diskom, možda je i on dio problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Da li je moguće da prisutnost samog starog diska uzrokuje ovo premda su windowsi na novom disku i sva aktivnost je na novom disku? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|