|
![]() |
#1 |
Guest
|
Vodafone USB modem / Pucanje veze / RAS Error Codes
Ne znam dal je ovo Hardverski Softverski ili Mrežni problem (ili svo troje), pa ću ovdje pitat. ![]() Koristim Vip wireless internet (silom prilika) i modem: Huawei E220. Laptop je pod Moj Komp, a instaliran je Windows XP Pro, SP2. Koristim Vip internet već 2-3 mjeseca i veza mi je oduvijek znala puknut jednom-dvaput dnevno. Pojavi se RAS error code 619, 631 ili 633. Jedini lijek je restart laptopa i onda sve radi normalno, bar je radilo. Od prekjučer mi veza puca bar 5-6 puta po satu. Bez ikakvog pravila, može izbacit taj RAS error nakon 5 sec ili nakon 30minuta. S tim da nisam već par dana vidio error code 619, uglavnom mi baca 633 i najčešće ovo (631): ![]() Pomoz'te. ![]() Pokušao sam: - mijenjati lokaciju (veza puca bez obzira kolko je jak signal) - reinstalirati vodafone softver - reinstalirati modem - stavio novi firmware za modem - ugasiti ugrađeni Motorola modem (Device Manager -> disable) - ugasiti Bluetooth (Device Manager -> disable) - radio complete scan s Avastom i Malwarebytes - Vodafone Mobile Connect mi je jedina Dial Up veza (u Network Connections) i stavljena je za Default Jedino što nakratko (vrlo kratko) popravi stvar je: restart. ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mah, usb gofno + Vodafone sw + . . . i eto veselja. Negdje na forumu je bilo prića kako stavit / koristit origigi Huawey drv i sw sa našim provajderima. Prvo zapiši / kopiraj sve one parametre konekcije. Probaj Safe Mode + Network da vidiš jel te zeza neki dodatni program. Jesi platio račun: http://www.computer-aid.com.au/blog/...on-e220-modem/ Baci oko ovdje, možda nađeš rješenje: http://mybroadband.co.za/vb/showthre...de-631-on-E272 Jesi probao na nekoj drugoj lokaciji kako bi se spajao preko drugih baznih stanica ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Pročitao sam to već. ![]() A račun sam platio, lova ide automatski s računa. Kod Vipa jedino naplata dobro ide.. Probao sam na 2 mjesta, kod Bačvica i u Lori u vojarni. Izbaciva me na oba mjesta. Zvao sam i Vip, ali mi ništ korisno nisu rekli. Probat ću još Safe Mode, neznam kako se tog nisam odmah sjetio, pa se javim. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Znam da ovo neće previše pomoći ali svejedno. Imam Huawei modem K3565 kojeg sam tek nedavno otključao i debrandirao (sam doma, besplatno uz google) Na njemu je sada originalni Huawei software (mobile partner). Više nemam problema s modemom i VMC glupostima. Možda da probaš pronaći riješenje u tom pravcu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ovdje imaš origigi sw: http://www.huaweidevice.com/worldwid...rectoryId=2462 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Hvala obadvojici. Riješio sam se VMC-a i otključao stick. Sad je čak 7.2mbps modem. ![]() Evo već 5 min me ne izbaciva, a čini mi se da je i signal jači. Nadam se da će tako i ostati. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Evo još par stvari za provjerit / pokušati: - Device Manager - vidi koje resurse koristi modem (IRQ, I/O adrese), vidi koji drugi hw koristi isti IRQ i probaj ga premjestit na dr. broj ili ga privremeno stavi na disable. Primjera radi COM1 i 2 (ako ih imaš u DM) stavi na disable. - vidi da se na USB portu ne gasi napajanje, čitaj ono gofno štednja - sistem može device gasit / palit, to makneš onu kvačicu i time onemogućiš fičur - na slici vidio da piše Carnet, da nisu oni šta skoro mjenjali pa sprčkali - vjerojatno nije kod tebe slućaj ali baci oko pa provjeri: http://support.microsoft.com/kb/191444 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.05.2011. u 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() To je samo ime veze, ja sam to napisao.. A postavke su dobre, bar bi trebale biti.. Citiraj:
Potražio sam telephone.ini i taj tapiini.exe, i nemam nijednog ni drugog. |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ajd sad lijepo u upravitelj uređaja ostavi uštekan stick, i deinstaliraj pod modem i mrežni prilagodnik oboje u vezi sticka i drivere stavi kvačicu, možeš i sve pod priključci (COM I LPT), izvadi stick, restartaj komp pa ponovno upikni stick probaj u neki drugi usb port pusti da ponovno instalira drivere da i skini te kvačice sa upravljanje energijom, omogući računalu isključivanje bla bla nađi ga i ovdje pod uređaji i pisači i isto isključi pod modem upravljanje energijom, tu možeš i disejblat vodafonov usb scsi cd rom pokretanje vmc-a kod uštekavanja sticka kad ponovno instaliraš iz upravitelja uređaja ažuriraj drivere, modem svoj, mrežni prilagodnik svoj, nisu isti ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 04.05.2011. u 03:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
@Old Friend: To sam sve radio. ![]() Nema druge nego reinstalacija windoza.. Inače se ne bavim rješavanjem ovakvih mušica, kad mi nešt zaglavi, reinstaliram prozore. ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Vidiš meni kada tako napravim imam mir neko vrijeme s tim, a čekić možeš uzeti odmah jer će ti se to ponavljari to je jednostavno tako, i routeri imaju svoje mušice pa tako i modemi, nije riješenje svaki put reinstal windowsa, probaj vidjeti procese u task manageru koji se taj tren vrte i disejblat višak, tj. disejblati start up vmc-a i pokretati ga po potrebi ili najbolje što i sam koristim je dial up veza i to preko programčića MDMA, ovdje su ti osnove dial up veze na vipu: Apn: data.vip.hr Dial number: *99***1# User name: 38591 Password: 38591 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Mislio sam da netko zna neku magičnu tajnu za te RAS error, ali sad je gotovo.. ![]() Stavio sam novi XP Prozor, preflashao modem, prešao na AVG, pogasio sve nepotrebne procese sa Tune Up-om i HijackThis... i spajam se preko Huawei Mobile Partnera. Također, ručno sam namjestio sve postavke u Device Manager-u (Bluetooth, Wireless, LAN, 56k modem....), ako mi opet iskoči RAS Error mijenjam i modem i laptop i XP.. ![]() Svemu je Bill kriv: |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
A čuj žao mi je što nisam uspio pomoći bar ja koji se srećem s tim a i svakodnevno koristim mobilni net, ja tih problema imam i na 7 ultimate i sa zte stickom, znači nisu ti krivi niti xp niti modem najveći problem je vmc odnosno vmb software, moguće da kod njegovog micanja ga nisi dovoljno dobro maknuo tj. uz revo uninstaler, ccleaner i ručno brisanje svega preostalog mogućeg zvanog vodafone to kad radi onda radi a kad počne zajebavat onda nema kraja, to je tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Nije kompatibilan sa mojim k4505z, ali našao sam i njegovu verziju koja je, ali u njega se upisuju podaci kao i za dial up tako da bi to u biti bilo isto dial upu uglavnom sve to hoda, vodafonov soft radi najviše problema i zte i huawejcima koliko sam čitao |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Koliko vidim , nije baš točno.. Imam Huawei E1552 USB ( od Tele2 )- flashao na zadnju verziju, otključao i maknuo drek virtualnog Tele2 soft pa staviona virtualno VMCLite 9.3.6.12 Huawei E3735 express card -također serijski VMCLite 9.3.6.12 Qualcomm Merlin XU870 express card ( goli uređaj ) Što god stavim punokrvnu i lite verziju , nikakvih problema. Koristim već 2 godine
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ako u vodafone softwareu nisi dvije godine imao RAS errore svaka čast ali dopusti da nama nekima rade probleme pa nam je bolje bez tog softwarea, da se spajati i bez njega edit: Nemam pametnijeg posla pa sam instalirao, sada radi, ali je velika vjerovatnost da nakon restarta mi počne RAS-at, ne mora ali može, pa kada ti treba negdje vani na terenu se brzo spojiti pazi veselja sa reinstalacijom... ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 08.05.2011. u 03:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ta zadnja verzija VM je dobra, ali više volim lite zbog brzine dizanja programa, manje prostora ( jedino ih gasim aplikaciju SMS ) Laptopi na mom potpisu sa pogonjeni win7 često na terenu nosim i na putovanju. Čak imam Vip paket 5Gb. Jednostavno spojim kad želim i na više lokacija. Relacija Zg- Gračac- Pirovac- Maovice (70km do Splita) Ma koliko čudno, takozvani RAS nisam uopće imao Kome treba firmware, dashboard itd.. može pogledati putem ove stranice a sad trk na trening ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
A eto moj stick je vmb pa ne bi baš rado radio sa vmc liteom, stari k3565z radi dakle neki eto imamo te probleme neki nemamo kao i kod svega ostaloga tu smo probali pomoći onome koji ima problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Instalirao sam zte join air, upisao u novi profil postavke od vipa, i spojio se i već neko vrijeme je mir sa greškama, veza traje satima, AKO napiše da uređaj nije nađen kod pokretanja samo se na desni klik na ikonu u trayu sigurno ukloni stick ili njegov cd ako je sam stick siv te ponovno ukopča, mobile partner je program za huawei stickove isto provjeren od huawei korisnika, tako da svima koji imaju problema preporučam te originalne softwaree od zte odnosno huaweia koji su ipak u praksi izgleda bolji od vodafone softwarea nama koji imamo problema, oni koji nemaju problema na vodafone softwareu neka i ostanu na njemu, zlatno pravilo: ne diraj ništa dok radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|