|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
DLINK g-684t problemi
ruter je odjednom prestao prepoznavati ethernet kabel, nasumicno prepoznaje spojenost prilikom ukopcavanja/iskopcavanja kabela. DHCP je odjednom odlucio dodijeliti neku cudnu adresu (169.200...nesto), a DHCP pool je zapravo 192.168.1.2 pa nadalje. takodjer se ne moze pristupiti ruter panelu vise, a ni ne reagira na reset button (nist se ne dogada). da li netko mozda zna nesto vise ovome problemu, da li se ovako nesto dogadalo s tim ruterima i da li ima kakav workaround ili ruter moze u smece? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
inače, tu adresu nisi dobio od DHCP servera na routeru nego je to IP range APIPA-e vjerojatno (169.254.0.0 -169.254.255.255), što znači da si je računalo samo odabralo IP adresu jer ju nije dobilo od DHCP servera
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
robao sam nekoliko kabela promijeniti, a i na 2 racunala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Mislim da je to fabricka greska , posle nekg vremena oko 2 godine crkne lan switch i dalje radi Wlan i ADSL |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
To je los router, imam 2 doma i oba se cudno ponasaju... Imam problem sa navedenim routerom koji mi sluzi kao access point... Na njega je spojeno par racunala, kabelom i wifijem... Preko kabela imam punih 4Mbit koje mi daje provider a wifi mi daje samo 1Mbit neovisno o udaljenosti i jacini signala ( tocnije oko 950kbit, nikad preko 1Mbit )... Kao da je po defaultu podesen na nekakvo ogranicenje od 1Mbit.. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.05.2011. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U starijim temama sve je već rečeno o toj seriji, nisu nešto posebno al uglavnom rade ok, svakako preporuka stavit origigi fw a ne T-Koma verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Nisam ništa "izmislio", samo prenosim info sa drugih foruma ![]() Neka vas ne buni spominjanje drugih br. modela, 524 i 584 su isti uređaji samo je prvi za Annex A a drugi za Annex B, isto tako 624 i 684. Baš nekidan ovo napravio ali se nisam prethodno dobro informirao pa nisam zamjenio ova dva 100 µF i baš mreža zeza pa ću imat popravni tj, zamjenit i njih. That's all folks. Nikky Evo dodatak na temu a vrijedi i za 584T jer su skoro isti (znamo da 584T nema wireless).
Da sad ne dužim i objašnjavam u detalje, ako želite ponovo osposobit uređaj nakon šta se počne čudno ponašat (malo radi pa malo ne, TI AR7 (TNETD7300) gl. procesor se pregrijava, "nekako" radi ako na mrežnoj kompa forsirate 10 Mb przinu, . . .) onda je vaš primjerak zdrav za promjenu elektrolita (elektrolitski kondenzatori). Vjerojatno ste iz drugih tema / slućajeva čuli o napuhanim i/ili iscurenim elektrolitima, čak i ako na oko izgledaju ok ih zamjenite. Svakako 4 x 1000 µF 25V 105°C i 2 x 100 µF 25V 105°C uz mrežni switch ADM6996M. Ovo zadnje rješava blem sa mrežom (100 > 10 Mb). Neka su zamjenski elektroliti 105°C specifikacije jer se TI AR7 grije ko mutav. Kad vam je već u rukama dobro je "nasadit" nekakav jež hladnjak na spomenuti TI AR7. Evo i par sličica: ![]() Nisam ništa "izmislio", samo prenosim info sa drugih foruma ![]() Neka vas ne buni spominjanje drugih br. modela, 524 i 584 su isti uređaji samo je prvi za Annex A a drugi za Annex B, isto tako 624 i 684. Baš nekidan ovo napravio ali se nisam prethodno dobro informirao pa nisam zamjenio ova dva 100 µF i baš mreža zeza pa ću imat popravni tj, zamjenit i njih. That's all folks. Nikky |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|