Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2010., 23:28   #1
father.luka
Premium

Datum registracije: Jan 2006
DLINK g-684t problemi

ruter je odjednom prestao prepoznavati ethernet kabel, nasumicno prepoznaje spojenost prilikom ukopcavanja/iskopcavanja kabela. DHCP je odjednom odlucio dodijeliti neku cudnu adresu (169.200...nesto), a DHCP pool je zapravo 192.168.1.2 pa nadalje. takodjer se ne moze pristupiti ruter panelu vise, a ni ne reagira na reset button (nist se ne dogada).

da li netko mozda zna nesto vise ovome problemu, da li se ovako nesto dogadalo s tim ruterima i da li ima kakav workaround ili ruter moze u smece?
father.luka je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2010., 15:36   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor father.luka Pregled postova
ruter je odjednom prestao prepoznavati ethernet kabel, nasumicno prepoznaje spojenost prilikom ukopcavanja/iskopcavanja kabela. DHCP je odjednom odlucio dodijeliti neku cudnu adresu (169.200...nesto), a DHCP pool je zapravo 192.168.1.2 pa nadalje. takodjer se ne moze pristupiti ruter panelu vise, a ni ne reagira na reset button (nist se ne dogada).

da li netko mozda zna nesto vise ovome problemu, da li se ovako nesto dogadalo s tim ruterima i da li ima kakav workaround ili ruter moze u smece?
meni prije to zvuči ko da ti kabel ili mrežna na računalu ne valja, da li si probao zamijeniti oboje?

inače, tu adresu nisi dobio od DHCP servera na routeru nego je to IP range APIPA-e vjerojatno (169.254.0.0 -169.254.255.255), što znači da si je računalo samo odabralo IP adresu jer ju nije dobilo od DHCP servera

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.03.2010., 15:40   #3
father.luka
Premium

Datum registracije: Jan 2006
robao sam nekoliko kabela promijeniti, a i na 2 racunala.
father.luka je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2011., 10:52   #4
Vladimird
Registered User

Datum registracije: May 2011
Mislim da je to fabricka greska , posle nekg vremena oko 2 godine crkne lan switch i dalje radi Wlan i ADSL
Vladimird je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2011., 18:05   #5
Ergometar
Premium
Moj komp

Ergometar's Avatar

Datum registracije: May 2009
To je los router, imam 2 doma i oba se cudno ponasaju...

Imam problem sa navedenim routerom koji mi sluzi kao access point...
Na njega je spojeno par racunala, kabelom i wifijem...

Preko kabela imam punih 4Mbit koje mi daje provider
a wifi mi daje samo 1Mbit neovisno o udaljenosti i jacini signala ( tocnije oko 950kbit, nikad preko 1Mbit )...
Kao da je po defaultu podesen na nekakvo ogranicenje od 1Mbit..

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.05.2011. u 19:09.
Ergometar je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2011., 19:03   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U starijim temama sve je već rečeno o toj seriji, nisu nešto posebno al uglavnom rade ok, svakako preporuka stavit origigi fw a ne T-Koma verziju.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 14.05.2011., 20:47   #7
Ergometar
Premium
Moj komp

Ergometar's Avatar

Datum registracije: May 2009
Hvala Nikky, nasao novi firmware koji si stavio i jedan radi kao puska sada...

Za drugog nema pomoci, jos je gori, dropa pakete, puca wifi, cini mi se da cu ga baciti...

Ergometar je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2011., 14:50   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006

Nisam ništa "izmislio", samo prenosim info sa drugih foruma
Neka vas ne buni spominjanje drugih br. modela, 524 i 584 su isti uređaji samo je prvi za Annex A a drugi za Annex B, isto tako 624 i 684.
Baš nekidan ovo napravio ali se nisam prethodno dobro informirao pa nisam zamjenio ova dva 100 µF i baš mreža zeza pa ću imat popravni tj, zamjenit i njih.

That's all folks.

Nikky
-->
Evo dodatak na temu a vrijedi i za 584T jer su skoro isti (znamo da 584T nema wireless).
Da sad ne dužim i objašnjavam u detalje, ako želite ponovo osposobit uređaj nakon šta se počne čudno ponašat (malo radi pa malo ne, TI AR7 (TNETD7300) gl. procesor se pregrijava, "nekako" radi ako na mrežnoj kompa forsirate 10 Mb przinu, . . .) onda je vaš primjerak zdrav za promjenu elektrolita (elektrolitski kondenzatori).
Vjerojatno ste iz drugih tema / slućajeva čuli o napuhanim i/ili iscurenim elektrolitima, čak i ako na oko izgledaju ok ih zamjenite.
Svakako 4 x 1000 µF 25V 105°C i 2 x 100 µF 25V 105°C uz mrežni switch ADM6996M. Ovo zadnje rješava blem sa mrežom (100 > 10 Mb).
Neka su zamjenski elektroliti 105°C specifikacije jer se TI AR7 grije ko mutav. Kad vam je već u rukama dobro je "nasadit" nekakav jež hladnjak na spomenuti TI AR7. Evo i par sličica:

Nisam ništa "izmislio", samo prenosim info sa drugih foruma
Neka vas ne buni spominjanje drugih br. modela, 524 i 584 su isti uređaji samo je prvi za Annex A a drugi za Annex B, isto tako 624 i 684.
Baš nekidan ovo napravio ali se nisam prethodno dobro informirao pa nisam zamjenio ova dva 100 µF i baš mreža zeza pa ću imat popravni tj, zamjenit i njih.

That's all folks.

Nikky
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke