Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2011., 12:00   #1
ExpertKid
Premium
Moj komp

ExpertKid's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Angry WD Elements SE Portable 500 GB clicking issue

bio sam si kupio novi WD elements SE portable 500gb od kada sam ga kupio sam mi je stvaro probleme (P.S. ovo je disk za storage)
prvo: dva tjedna poslije kupnje uštekam ga i piše formatiraj disk prije korištenja ja formatiro i ode 300gb mog života
drugo: tjedan dana poslije toga mi je kompletno crko i odnio ga ja na popravak opet ode 300gb mog života
sada: 2mj poslije servisa nakon 20-40 minuta korištenja sam se čuje klik...klik...klik...
ExpertKid je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2011., 12:05   #2
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
i čini mi se da ti opet ne gine reklamacija ,izgleda da disk nemože zavrtit ploče...
Oglas

Oglas
Staro 24.04.2011., 12:16   #3
ExpertKid
Premium
Moj komp

ExpertKid's Avatar

Citiraj:
Autor BSA<AK-47> Pregled postova
i čini mi se da ti opet ne gine reklamacija ,izgleda da disk nemože zavrtit ploče...
tražit ću da mi daju bolji jer ova serija je očito u k***u
EDIT: našao sam problem pito sam frenda jer ima isti disk reko je da trebam koristiti kabl koji je došao uz disk i nikoji drugi(ja sam prije koristio kabl koji je bio 1.5m metara da mi dokuči od poda pa do stola)

Zadnje izmijenjeno od: ExpertKid. 24.04.2011. u 12:42.
Staro 24.04.2011., 19:24   #4
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
To je 2.5" disk i napaja se samo preko USB-a? Zbog predugog kabla ne dobiva dovoljno struje pa ti radi to sto radi. Vjerujem da si odmah promijenio kabel da ne bi morao ni prvi puta ga formatirat. To kad si izgubio prvih 300GB.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2011., 03:12   #5
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Hm moram se i ja očitovat u ovom slučaju.

Tehnički gledano, kabl nema veze. (u teoriji) no u praxi smo ja i lega dokazali suprotno kao što je gore navedeno no uz malu ispravku.

Onaj ultra kratki kabel što dolazi serijski sve 5 izrada kabla ne da je savršena nego neznam kako bih napisao. To smo saznali da je točno proračunata duljina za +5V da nema gubitaka u Bakru. (zamislite oni to računaju za komponentu od par stotina kuna :S a naš HEP ne računa to za dalekovode... pacijenti)

Tako da je sve 5 originalni kabel, majka. Ali saznali smo kaki je kabel kad je njemu riknio

I šta sada isti nabavit nemoš, pa smo krenili sa kemijom. Prvo od fotića, ma ni dabi, probali od mobitela, ma ni dabi...

Otišli u links, i za pišljivih 20kn, Y USB Cable, i vidi vraga radi

Daje dovoljno sa 2 porta napona, vuče koliko mu treba tako da imamo i više nego gubitaka u bakru

Probaj pa javi kako je prošlo

@Rain Man... opet ja tehnički... Tehnički nema veze na tvrdom disku, logički podaci sa napajenjem... A u praksi sam isto uvjeren da kad mi je disk tražio više Voltića da je htio format... A kad ga ištekaš, daš mu dovoljno volta, očita ga ko da niš nije bilo... Malo čudno zar ne?

Zadnje izmijenjeno od: djohum. 25.04.2011. u 03:15. Razlog: Nisam završio...
djohum je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2011., 09:49   #6
ExpertKid
Premium
Moj komp

ExpertKid's Avatar

Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
To je 2.5" disk i napaja se samo preko USB-a? Zbog predugog kabla ne dobiva dovoljno struje pa ti radi to sto radi. Vjerujem da si odmah promijenio kabel da ne bi morao ni prvi puta ga formatirat. To kad si izgubio prvih 300GB.
onaj put kad sam ga trebo formatat bio je spojen na svoj kabel ali links mi ga je bio zamjenio prije dva mjeseca + probo sam i na kablu od svog mobitela koji je kraći od kabla koji dođe uz disk pa nije radio odma počne klikat a na svom kablu radi bez jebemti
Staro 25.04.2011., 11:03   #7
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Znam da se meni desavalo kad sam svoj spojio odnaprijed (ili gdje nije dobivao dovoljno struje) da je javljao razne greske, a cesto je bilo da treba i format. Pomoc za takve probleme je ili Y USB kabel ili USB hub sa svojim napajanjem.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 00:05   #8
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
E taj jedan hub si i ja moram nabavit, ali za diskove su majka izlazi na matilnoj, odstupanje je +/- 15 mV ali dovoljno da zajebava, da upoznat sam s time, i čak sam sa multimetrom mjerio opterećenje s programom što sam dobio za njega... (ugl odstupanja, vrijeme napon itd...) i skontao sam da niti jedno kučište nema dovoljno jake te izlaze.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na