|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Problem s mrežom i dreamboxom
Spojio sam dm800 se utp5 patch kablom u switch na kojem su spojena 2 pc-a koji se uredno preko njega spajaju na net. Switch je spojen u ruter. Na switchu su mi spojena i 2 pc-a koji uredno idu na net. Na pc-u koji koristim win7 imam cisko network magic koji je uredno registrirao dm800se. dm se spoji par minuta i onda se odspoji. Network test u dm-u kaže sve ok samo sa nameserver nešto ne valja a nameserver mi je ip rutera što bi trebalo biti u redu. U ruteru je dm800se prepoznat kao klijent. DHCP je uključen u dm-u i u ruteru. Probao sam isključiti firewal i opet isto . Zapravo dm se svakih par minuta konektuje i nakon koje minute diskonektuje . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Pozdrav ovim putem ti neću ništa pomoći ali da se javim, koristim dugo legend. DM7000 pa mu želim pomoći a najviše razmišljam o 800se , kako se je pokazao za 8000 mi je puno novaca. Moje skromno mišljenje je da odradiš dual boot sa xp pa da provjeriš je li isto, a nije mi jasno za tako malo hardvera da koristiš i svič i ruter. Ispričavam se OS nema veze s ovim problemom (kriva je loza 43%). Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.04.2011. u 23:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Što se tiće dm800se za sada bez primjedbe ali tek se ufuravam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
E da, isključio sam ga bio ali ništa a sada sam isključio i getaway i sada šljaka. Postavke sam stavio ove : Use interface - da Koristi DHCP - ne Koristi gateway - ne IP dreamboxa i netmask su ok a primari dns je IP rutera a secondari DNS je IP kompjutera. Ovo uglavnom radi a dali je to ok kao početniku recite mi vi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
DHCP u mrezi moze biti dignut samo na jednom uredjaju, obicno je to ruter. Stavi na DM na auto i to je to. Ili ako bas hoces, stavi fiksni IP, i da ti je u adresi mreze, npr: 192.168.1.1 -- ruter 192.168.1.2 -- DM onda ti je dalje na DM-u: 192.168.1.1 -- Gateway i DNS Takodjer, mozes koristit i DNS od svog providera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Neznam šta više nisam radio jedino nisam mijenjao IP dm-a jer neznam ralog ako mi je jedan pc ...2, drugi...4 a dm 3 a ruter je 1. Sada zadnja mi je da sam stavio dns koji sam isčitao iz rutera i ne mogu na net. Dali je to uopče od t-coma DNS ? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.04.2011. u 12:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zapravo tako sam prvi puta i napravio, pustio da sam automatski naštela ali mi je početni problem bio taj što me izbacivalo svaki par minuta |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ruter mi je u drugoj sobi Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.04.2011. u 12:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A zašto ne potražiš malo i pročitaš, sve već piše (ADSL Biblija - 1. post, DNS by ISP Sticky). I ovo već piše u x primjera, postavi svim elementima u mreži fiksne mrežne postavke, svima je sve isto osim IP, DNS riješi / postavi najprije u routeru a onda i na klijentima, x - ti post u temi a još nisi naveo koji iSP i router a to je važno kako zbog postavki tako zbog potencijalnih mušica pojedinog routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
t-com a ruter je d-link 584-t Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.04.2011. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto sam pogodio da je drlog od uređaja, DSL-584T radi dobro kao modem (Bridge mode) a kao router jako loše (manjak hw snage i memorije). Nabavi polovni pošteni router, ima ih na tržnici (gledaj DSL684T, SE555, ST780, TG782, neka je sa origigi fw a ne T-Koma fw. Isto vtijedi i za taj DSL-584T, nađi temu sa opisom ubacivanja origigi fw. U routeru manualno postavi DNS - ove (vidi Sticky). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Nema više problema (bar za sada). Ubacio sam novi image i sve ok samo sada me opet čeka muka sa postavkama motora.Kada sam već kemijo isprobao sam par imagea i sada sam ostao na nemesis koji mi se najviše svidio. Hvala na trudu za pomoć a modem ću svakako zamjeniti. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.04.2011. u 18:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|