|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
(riješeno) Velika temperatura procesora AMD Phenom II X4 955
Na procesoru je stock AMD cooler i napojna je ATX PowerLine 530W, i do prije nekoliko dana u compu je bila Nvidia GT 220 1 gb DDR2 !! SVE je bilo OK !! skoro sam kupio GTS 450 1 GB DDR5 ASUS hlađenje koja zahtijeva 6pin napajanje, prvog dana je bilo sve uredu dok nisam pokrenuo COD black ops na MAX settings sa 16x Antialiasing, ili bilo koju igru na max detaljima, procesor se počeo naglo grijat, i jako je bučan, cooler na procesoru dođe čak oko 6000 obrtaja ! promijenio sam pastu na procesoru i sada je još gora situacija, pregrije se do 85 stepeni kada udjem u bilo koju igru (na 85 stepeni ima autoshutdown) kupio sam bolju pastu i sada imam temperaturu procesora kada nije opterećen 45 steppeni, dok je temperature jezgri oko 56 stepeni i temperatura na matičnoj ploči je 60 stepeni ! sada moje pitanje: dali mi je slaba napojna ili trebam kupiti bolje hlađenje za procesor ! ili "možda" moja ploča Biostar TA790GX A3+ ne podržava novije Nvidia graficke kartice http://img194.imageshack.us/i/everestmoj.jpg/ Zadnje izmijenjeno od: Charlly. 08.03.2011. u 00:41. Razlog: postavljam link slike da bi bilo jasnije objasniti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da li je cooler dobro sjeo na proc?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
mislim da je sjeo kako treba jer su problemi isti i sada kao i prije kad nisam dirao pastu ! dovoljno je samo da pokrenem bilo kakvu igru nebitno dali je puno zahtjevna ili ne, i nemoram je igrat temperatura raste ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ajd probaj staviti ruku iza na napajanje, kakav zrak izlazi u idleu, kakav u loadu? postoji mogucnost da se napajanje + graficka griju pa sve utjece na procesor, ali toliko u kratkom vremenu.......... nebi bas rekao. i da, definitivno probaj sa drugim napajanjem, nemas sto izgubiti.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
@Burko nemogu probat ništa u ful loadu jednostavno se pregrije u ugasi se i hladan je zrak cijelo vrijeme!!! dobio sam informaciju da je moja napojna 530W power line ATX čisto smeće, čija je snaga tačnije oko 350 W, jedina mi je opcija da kupim kvalitetniju napojnu i pokušam nešto izvest, Hvala vam svima na pomoći ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Meni ti se to desavalo na 4400+ procu zbog voltaze,kada je bila stock voltaza desavala se ista stvar,cim neku zahtijevniju aplikaicju pokrenem (program) procesor podivlja i dostize 100 stupnjeva u 20 sekundi i naravno slijedi restart,pa sam u biosu smanjio voltazu na procu i sada radi na 40 stupnjeva konstanto...
![]() |
#8 |
Registered User
|
kupio sam kvalitetnu napojnu 430 W i CPU yasya SCYTHE cooler, i tako sam rijesio sve probleme ! procesor sad ima veoma malu temperaturu max 30 je u idle,,, a max 52 u ful loadu i hladan zrak izlazi iz napojne ! Hvala jos jednom svima na pomoci ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|