Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2011., 21:45   #1
cvile
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Airlive AP, ip conflict, gubljenje konekcije

Problem je sljedeci.

Otkad sam imao na kratkom testiranju Macbook dešava mi se sljedeće. U stanu imam Airlivi AP na koji je spojem laptop i desktop preko Canyon USB to WiFi. Kada ih upalim oba u isto vrijeme obavezno mi nestane konekcija na internet, mali zuti usklicnik na oznaci snage signala.
Nakon što mi se to dogodilo prvi put ugasio sam laptop i pokušavao se spojiti preko desktopracunala sto mi je i uspjelo ali se nakon nekoliko minuta ponovno izgubile mreza. Prvo sam resetirao AP na tvorničke postavke jerbo sam mislio da se nešto desava s njime i tu je onda dojos jednog iznenadenja, komp mi je javio da imam ip conflict i da se ne mogu spojiti na AP zbog toga. Prije sam se uredno spajao na njega bez ikakvih. Sve bi mi bilo janso da imam spojen na njega i laptop pa da mi oba kompa imaju dodijeljenu ipadresu ali ovdje mi je jedno racunalo u konfiktu sa samim sobom. Dok ovo tipkam je upaljen samo laptop jerbo je desktop momentalno izgubio vezu kada sam ga upalio, i laptop zasad radi ok.

Da li ima netko rijesenje za ovaj problem, ako ima bio bi mu jako zahvalan
cvile je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 22:03   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nema tu puno pametovanja:
- konfig routera i ap obavezno i isključivo radit preko žice (Lan), ako je slučajno omogućen pristup konfigu preko wireless - a obavezno to onemogući
- promjeni wireless pass i postavi da se samo odobreni klijenti mogu spajat
- ovo poviše je sugerirano uz pretpostavku da ti je netko upao na ap, ako i nije dobro je odradit
- svima postavi fiksne ip adrese a alternativa je da po MAC adresi uvijek dodjeljuje istu ip adresu (jasno za svakog klijenta različita)
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.02.2011., 22:21   #3
cvile
Premium

Datum registracije: Jun 2006
router jerbo on nije diran. imam nezavisni AP spojen na metronetov router, iskreno cisto sumnjam da je netko upao u postavke AP

isao sam radio konfiguraciju preko zice ali mi se opet desava isto, unesem defaultni IP adresu APa i onda mi izbaci poruku o ip conflictu

jel moze mala pomoc oko ovog zadnjeg o fisnim ip adresama, gdje i kako
cvile je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2011., 11:28   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A potraži malo, sve imaš na forumu, jednako tako i Router + AP kombinaciju.
Najvjerojatniji razlog konflikta je uključen DHCP Server u Router - u i AP - u, ugasi ovog u AP - u. Dok podešavaš AP (žično spojen na njega), privremeno isključi vezu Router - AP.
Trebaš sznat / podesiti:
- koji je "metronetov router" i koja mu je ip adresa
- koji je AP i koja mu je ip adresa
- ako je router 192.168.1.1 postavi AP na 192.168.1.2
- u AP - u poželjno postavit Gateway (ip adresa Router - a) i DNS - ove (vidi DNS by ISP Sticky)
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno