|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Airlive AP, ip conflict, gubljenje konekcije
Problem je sljedeci. Otkad sam imao na kratkom testiranju Macbook dešava mi se sljedeće. U stanu imam Airlivi AP na koji je spojem laptop i desktop preko Canyon USB to WiFi. Kada ih upalim oba u isto vrijeme obavezno mi nestane konekcija na internet, mali zuti usklicnik na oznaci snage signala. Nakon što mi se to dogodilo prvi put ugasio sam laptop i pokušavao se spojiti preko desktopracunala sto mi je i uspjelo ali se nakon nekoliko minuta ponovno izgubile mreza. Prvo sam resetirao AP na tvorničke postavke jerbo sam mislio da se nešto desava s njime i tu je onda dojos jednog iznenadenja, komp mi je javio da imam ip conflict i da se ne mogu spojiti na AP zbog toga. Prije sam se uredno spajao na njega bez ikakvih. Sve bi mi bilo janso da imam spojen na njega i laptop pa da mi oba kompa imaju dodijeljenu ipadresu ali ovdje mi je jedno racunalo u konfiktu sa samim sobom. Dok ovo tipkam je upaljen samo laptop jerbo je desktop momentalno izgubio vezu kada sam ga upalio, i laptop zasad radi ok. Da li ima netko rijesenje za ovaj problem, ako ima bio bi mu jako zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu puno pametovanja: - konfig routera i ap obavezno i isključivo radit preko žice (Lan), ako je slučajno omogućen pristup konfigu preko wireless - a obavezno to onemogući - promjeni wireless pass i postavi da se samo odobreni klijenti mogu spajat - ovo poviše je sugerirano uz pretpostavku da ti je netko upao na ap, ako i nije dobro je odradit - svima postavi fiksne ip adrese a alternativa je da po MAC adresi uvijek dodjeljuje istu ip adresu (jasno za svakog klijenta različita) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
router jerbo on nije diran. imam nezavisni AP spojen na metronetov router, iskreno cisto sumnjam da je netko upao u postavke AP isao sam radio konfiguraciju preko zice ali mi se opet desava isto, unesem defaultni IP adresu APa i onda mi izbaci poruku o ip conflictu jel moze mala pomoc oko ovog zadnjeg o fisnim ip adresama, gdje i kako |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A potraži malo, sve imaš na forumu, jednako tako i Router + AP kombinaciju. Najvjerojatniji razlog konflikta je uključen DHCP Server u Router - u i AP - u, ugasi ovog u AP - u. Dok podešavaš AP (žično spojen na njega), privremeno isključi vezu Router - AP. Trebaš sznat / podesiti: - koji je "metronetov router" i koja mu je ip adresa - koji je AP i koja mu je ip adresa - ako je router 192.168.1.1 postavi AP na 192.168.1.2 - u AP - u poželjno postavit Gateway (ip adresa Router - a) i DNS - ove (vidi DNS by ISP Sticky) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|