|
![]() |
#1 |
Đizus
Datum registracije: Aug 2006
|
D-Link DSL-2640R Problem
Imam D-Link DSL-2640R (Optima) i nikako nemogu spojiti komp na druga dva lan porta, samo šljaka na prva dva. Kako je na njemu modani firmware vjerovatno su portovi 3 i 4 rezervirani za OptiTV. Probao sam staviti stariji firmware, ali nikako nemogu. Dali se ikako može to osposobiti da dobijem i druga dva porta za Lan????
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To bi kod D-Linka trebalo bit lako, nađi u web konfigu Advanced > Port Mapping, tu trebaš editirat PM grupe tako da Lan3 dodaš u grupu gdje je već Lan1, Lan2, . . . Lan4 ostavi u toj grupi za OptiTV. Ako ti trebaju baš sva 4 lana onda prvo deaktiviraj / makni konekciju za OptiTV, pa tek onda ovo poviše s tim da "prebaciš" i Lan4 u Internet Pvc (grupu). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Bit će da su genijalci htjeli bit pametni pa posakrivali kad su "slagali" svoju verziju fw. Po ovom emulatoru na netu PM nije "pod" QoS nego direkt "pod" Advanced, probaj direktno otvorit portmap.html u URL polje browsera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Moguće, po netu pronalazim info da je ta R verzija vjerojatno nekako okljaštrena i namjenjena ISP - ovima. A ništa, uvjek možeš stavit switch i dobit potreban br. lan portova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Đizus
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Vidim da već ima tema o problemima sa 2640R pa da ne otvaram novu temu... Mene konkretno zanima da li je moguće flashati neki drugi FW na dlink-a? I da li je moguće rezervirati IP adresu u routeru? Nevidim nigdje mogućnost reservacije adrese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Pa stavi fiksne mrežne postavke, dobiješ istu stvar kao i rezervacija IP adrese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
evo da ne otvaram novi post.. imam problema sa ovim istim smecem od nazovi routera... ![]() uglavnom osim sto se svaki dan resetira(svaka 24 h otprilike), sad mi je jos i wifi pocea za*******. Nikako se danas nemogu spojit preko Desira na njega. Proba sam.. reset nekih 10 puta, maka sifru, prominija kanal i jos par gluposti i nikako nece da se spoji. Vidi ga uredno ali se nemoze connectat. I nije problem do mobitela jer je isto sranje se vec dogadalo sa razlicitim uredajima ali bi se nakon reseta uspija spojit plus na poslu mi bez greske radi na thomsonovom routeru. Firmware Version: OP_1.07 ..naravno optima i net radi bez greske. Pa ako imate kakvih ideja, osim da ga bacin kroz prozor vicite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Reset ADSL konekcije svaka 24h je uobičajena praksa ISP-ova, fiksna IP adresa je cca 500kn a možeš koristiti i DynDNS. A što se tiče wirelessa, upisuješ krivu lozinku. :-D |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Taj router je mene izludio. Inaće je znao raditi bez problema po mjesec-dva i onda se resetira, nemožeš mu pristupit. 2 afterburner: Inaće je meni znao stvarati probleme kad se više wifi uređaja pokušava spojiti na njega. Jedno vrijeme se mogao samo jedan uređaj spojiti, a drugi nikako nemože dobiti IP adresu, i onda to samo najednom proradi, zbog takvih gluposti su mi iz optima dali TP-link sa kojim sa za sada zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
evo jutros je proradija sam od sebe ![]() Lozinka je tocna..bar dok je bila ukljucena...sad je uopce nema. Za reset veze znam za 24 sata ali zasto se mora cijeli router resetirat..malo debilno, ali nije da mi nesto previse smeta. Trenutno se spajan na njega samo preko jednog mobitela tako da nije do vise uredaja. Usput..jel ti optima ista naplatila taj TP-link ili je bilo besplatno?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Može se jedan ili oba crvena porta prebaciti da budu za internet. Procedura je slijedeća : - ulogirati se u router (192.168.1.1, user admin, pass admin) - kliknuti u gornjoj traci "advanced" - kliknuti sa strane "VLAN" - po defaultu su u prvom VLANu (vlan index 1) čekirani Etherne portovi 1 i 2, čekirati 3 i 4, kliknuti add/apply, sad su čekirana sva četiri - prebaciti se na drugi VLAN (vlan index 2), čekirani su portovi 3 i 4, maknuti kvačice i kliknuti add/apply To je to, sad se i portovi 3 i 4 mogu koristiti za pristup internetu (ali ne i za OptiTV). To izgleda ovako nakon promjena : Prvi VLAN : ![]() Drugi VLAN : ![]() Dodatak, može se i samo jedan port ostaviti za IPTV, a tri prebaciti za internet, što je najlogičnija kombinacija. Zadnje izmijenjeno od: Night. 11.02.2011. u 08:46. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|