|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Thomson + optima???
dali se ikako moguce spojiti s wlan thomsonom od t-coma na optima operatera??? ili mozda spojiti skupa thomsona i huawei mt880 od optime..... bitno je da radi. pa ako neko zna.... tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Direktno nije moguće jer Optima ima Annex A, a t-scum i ostali Annex B. Probaj negdje kupiti polovni D-Link G684T jer se njega flashanjem može pretvoriti u Annex A. Već sam nekoliko puta to radio i do danas nemam nijedan prigovor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Još jedna opcija je da u Thompsona ubaciš firmware za Adsl Annex A pod uvjetom da nema hardwerskih razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
nisam nikad to radio.... ubacivao firmware u modeme.... pa.... ako imate mozda iskustva s tim? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovaj Thompson je po tom pitanju malo kompliciran. Procedura je zapravo ista / slična kao kod drugih, problem je pronalaženje odgovarajućeg fw jer proizvođač daje puni support samo ISP - ovima. Obzirom da nemaš iskustva s tim bolje da tražiš neko drugo rješenje. Npr. nabavka novog / polovnog uređaja (ADSL Annex A Wireless Router). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pa ajde ako se ti kuzis u to.... znas mozda koji fw mi treba za tog thomsona ST780i WL ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Sve i da su dotični lako dostupni, uređaj možda prihvaća samo ISP-ov firmware. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Hardver je razlicit. Annex B modeli na imaju na kraju imena modela slovo "i", dakle ST780 WLi. Inace, vecina europe (osim Njemacke i jos mozda pokoje zemlje) goristi Annex A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
znači ništa od toga? ....neizvedivo je to s thomsonom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ako je ovo ikako izvedivo, mene isto zanima. Optima mi je dala neko smeće od modema kojem je antena otišla kvragu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Traži zamjenu. Čini m se da i oni imaju princip da ti je modem samo u najmu tj. na kraju ugovora ne postaje tvoje vlasništvo. U tom slučaju su ti ga dužni zamijeniti.
![]() |
#12 |
Premium
|
Za Thompsona nisam uspio naći AnnexA firmware, ali ova druga opcija sa MT880 i Thompsonom je moguća. Ne znam ima li taj Thompson WAN ethernet port, ako ima onda se Huawei stavi u bridge, veže se ethernetom na Thompsonov WAN i onda se dalje na Thompsonu sve skonfigurira. Ako Thompson nema WAN port svejedno se može koristiti kao access point. U Huaweiu je onda potrebno skonfigurirati routing konekciju i postaviti DHCP (neka daje od 192.168.1.10 nadalje). Thompsonu dati neku drugu adresu (recimo 192.168.1.2) i isključiti mu ADSL konekciju i DHCP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ja sam si slozio da mi Thompson tg780 radi preko Motorolle netopie od Optime. Motorollu sam stavio u bridge mode, Thomsonu stavio originalni firmware, jedan port na Thomsonu stavio u wan port. U Thomsona upisao korisnicke podatke za spajanje na net od Optime, i stvar radi. Cak mi radi i voice ip preko Thomsona. Zadnje izmijenjeno od: brunci-vg. 01.02.2011. u 12:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|