|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Siemens Gigaset SE555 problem
Pozdrav, od kad imam ADSL koristim ovaj router, nikada sa njime nije bilo problema, spajao se komp 1 wlan, drugi lanom na njega... sve super radilo. Uglavnom uzeo sam maxtv prije mjesec dana, te naravno firmware tog routera, posto je star nije podrzavao maxtv, nego su sva 4 lan izlaza za kompve. Stavio sam mu 1.39k ili koja je ono verzija IPTV firmwarea i to sve pocelo ok radit. Ali naravno, isti dan sam kao i obicno kada dodjem za vikend doma naslagao torrente za skidat preko noci, da bih se ujutro probudio i imam limited conectivity od mozda sat vremena nakon sta sam otisao spavat. Znaci internet ne radi preko wlana,ip je neki random nabacen onda, nema veze sa ipom routera, pokusam reconect, ne moze se uopce vise spojit na router iako ga vidi, pokusam kabelom - isto se nece da spoji na router. Na routeru sve lampice kad se to dogodi rade i dalje, znaci on je spojen i na internet i sve. i to dok ga ne ugasim pa upalim,tada se moze komp spojit. - i to mi se jako cesto dogadja, prakticki veza ne moze ostat online 3 sata ja mislim, maxtv isto zna izgubit vezu pa moram gasit i palit router... postalo je iritantno. postavke su sve ko prije, samo sam vidio da u logu daje neki **UDP flood* inbound pa oubound i to je doslovno spamanje... sad ne znam dal je to i inace radio zbog torenta ili nesto. Dal ima netko nekakvu soluciju mozda na pameti ili ideju sta bi moglo biti, ili da jednostavno pokusam zvat tcom pa mozda dobijem noviji router? ili cu to morat platit i cekat godinu dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poznato je da ta verzija fw za SE55 sa podrškom za MaxTv "radi kako radi" i rješenja tj. bolje ne može. T-Komu možeš zvat i prijavljivat grešku / kvar, možda iskamčiš novi router (u igri su im TG782 i SX763). Svaki ima svoje bisere i sa svakim možeš očekivat manje ili više blema u tvojoj kombinaciji (Internet sa torentima + MaxTv). Još najbolje ispadne ako dobiješ TG782, "pročistiš" mu konfiguraciju tako da makneš nepotrebno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Hvala nikky... samo da napomenem.. ne znam dal ima razlike u tome sto kazes onda... ali evo testirao sam, cijelu noc su torrenti radili i skidali se... dok je komp bio kabelski spojen... televizija nije radila tada.. al ista stvar mrezno i router se zablokira? Dal postoji sansa, da mrezna kartica dobro ne funkcionira pa se nesto desi ukoliko se koristi WPA2 zastita? jer brat se isto spaja na taj router i isto zna skidat i sve al mi je rekao da njemu net ne radi jedino kad ja dodjem doma sa laptopom.. to je ovo kada se router zablesavi i treba ga fizicki ugasit pa upalit?? Da pokusam stavit WEP mozdA? mislim sigurnost toliko nije tamo u igri, nije to grad hehe.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.11.2011. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne moraš niti probati ovo sa vrstom wireless zaštite, dobit ćeš isti rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
probaj bez zastite, samo sam MAC filterom, zna mu se blesirat WLAN...meni doduše ne ali čuo jesam...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|