Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2011., 00:43   #1
Mane
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Siemens Gigaset SE555 problem

Pozdrav, od kad imam ADSL koristim ovaj router, nikada sa njime nije bilo problema, spajao se komp 1 wlan, drugi lanom na njega... sve super radilo. Uglavnom uzeo sam maxtv prije mjesec dana, te naravno firmware tog routera, posto je star nije podrzavao maxtv, nego su sva 4 lan izlaza za kompve. Stavio sam mu 1.39k ili koja je ono verzija IPTV firmwarea i to sve pocelo ok radit.
Ali naravno, isti dan sam kao i obicno kada dodjem za vikend doma naslagao torrente za skidat preko noci, da bih se ujutro probudio i imam limited conectivity od mozda sat vremena nakon sta sam otisao spavat. Znaci internet ne radi preko wlana,ip je neki random nabacen onda, nema veze sa ipom routera, pokusam reconect, ne moze se uopce vise spojit na router iako ga vidi, pokusam kabelom - isto se nece da spoji na router. Na routeru sve lampice kad se to dogodi rade i dalje, znaci on je spojen i na internet i sve. i to dok ga ne ugasim pa upalim,tada se moze komp spojit. - i to mi se jako cesto dogadja, prakticki veza ne moze ostat online 3 sata ja mislim, maxtv isto zna izgubit vezu pa moram gasit i palit router... postalo je iritantno. postavke su sve ko prije, samo sam vidio da u logu daje neki **UDP flood* inbound pa oubound i to je doslovno spamanje... sad ne znam dal je to i inace radio zbog torenta ili nesto. Dal ima netko nekakvu soluciju mozda na pameti ili ideju sta bi moglo biti, ili da jednostavno pokusam zvat tcom pa mozda dobijem noviji router? ili cu to morat platit i cekat godinu dana ? hvala
Mane je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2011., 15:29   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Poznato je da ta verzija fw za SE55 sa podrškom za MaxTv "radi kako radi" i rješenja tj. bolje ne može.

T-Komu možeš zvat i prijavljivat grešku / kvar, možda iskamčiš novi router (u igri su im TG782 i SX763). Svaki ima svoje bisere i sa svakim možeš očekivat manje ili više blema u tvojoj kombinaciji (Internet sa torentima + MaxTv). Još najbolje ispadne ako dobiješ TG782, "pročistiš" mu konfiguraciju tako da makneš nepotrebno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2011., 19:47   #3
Mane
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Hvala nikky... samo da napomenem.. ne znam dal ima razlike u tome sto kazes onda... ali evo testirao sam, cijelu noc su torrenti radili i skidali se... dok je komp bio kabelski spojen... televizija nije radila tada.. al ista stvar mrezno i router se zablokira? Dal postoji sansa, da mrezna kartica dobro ne funkcionira pa se nesto desi ukoliko se koristi WPA2 zastita? jer brat se isto spaja na taj router i isto zna skidat i sve al mi je rekao da njemu net ne radi jedino kad ja dodjem doma sa laptopom.. to je ovo kada se router zablesavi i treba ga fizicki ugasit pa upalit?? Da pokusam stavit WEP mozdA? mislim sigurnost toliko nije tamo u igri, nije to grad hehe..

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.11.2011. u 19:53.
Mane je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2011., 19:55   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne moraš niti probati ovo sa vrstom wireless zaštite, dobit ćeš isti rezultat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2011., 21:56   #5
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
probaj bez zastite, samo sam MAC filterom, zna mu se blesirat WLAN...meni doduše ne ali čuo jesam...
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno