|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
(riješeno) Pregorila graficka i povukla plocu
Ovako danas sam radio nesto na grafickoj (rijsavao hladni lem) i tukac zaboravio spojiti ventilator na grafickoj nakon nekog vremena osjetim neki miris paljene plastike i sjetim se i brzo ugasim ali je bilo kasno naime kako sam ugasio samo je bijeli dim izasao iz graficke... E sada kupio drugu graficku spojio je ali nikakva slika na monitoru, probao reset cmos, vadio stavljao memoriju uglavnom nikakva sliak na ekranu... |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
kako si to tocno riješavao hladni lem? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma isla je u pecnicu na 200 na nekih 10min, uglavnom kada sam vracao hladnjak sam pricao i na mob i radio sve onako rutinski i zaboravio spojiti vent i dalje je sve jasno... Ocito je vjerojatno otisao PCI-E slot... Ne radi se o kompu iz siga radi se o 7600gs i i asrock dual vsta... S time da je radila normalno do pregrijanja... Zadnje izmijenjeno od: Duel. 22.12.2010. u 01:21. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ljudi, ostavite se pećnica. Taj je uređaj napravljen da se peku razna jela i slastice, a ne za popravak električnih komponenti. Hladni lem ne postoji. To je žargonska spika za promjenu strukture materijala mekoga lema uslijed protoka električne struje. Opet ponavljam, ne popravlja se pećnicom, već potpunim uklanjanjem staroga "cina" i stavljanjem novoga nakon čišćenja. Za isto se moraš zahvaliti ekolozima, koji su u pokušaju da spase drveće, životinje, mora i planine uspjeli zabraniti jedini pošteni materijal kojim se nešto moglo kvalitetno i trajno električki spojiti. Čestitam na rutini. Uspio si razviti tehniku rada bez razmišljanja. Zaboraviti staviti ventilator na grafičku karticu novije generacije je isto kao i ne staviti motor u formulu 1 koju upravo pripremaš za VN. Još kad suzbiješ nuspojave, gdje će ti biti kraj... I na kraju... Ovo ti je dobra škola za "pečenjara popravke". Žao mi je što ti se to dogodilo, pogotovo zato jer će ti izbiti koju kunu iz džepa, ali mislim da će ti dobro doći.
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ovo je presmijesno vise, skoro svaki novi registrirani clan (ma koje dobio bio) za neku gresku (u podforumu HW problemi) forsira pecnicu.. Mislim da bi trebalo temu sa rernama i slicno lockat i bok! Jer ovako se samo spama sa pecnicama i sl. a uz to i problemi medju trgovinom (na forumu)! ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ma ja sam osobno kuhao u pecnici prije par mjeseci xbox 360 konzole =)
#8 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovo više nije normalno! Žalosno je. kolko bude tih grafa završilo na tržnici / njuškalu / ostalim oglasnicima ili ce doci preko par ruku tu na forum i tak u krug. Bravo ekipa. Bitno da je to fino peceno i da je korica hrskava ![]() Onda ce normalni smrtnici kupiti te "full ispravne" kartice. ![]() Ja predlažem ban za takve clanove. ( po 100 put se ponavljam ) |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Daje li komp kakve beepove?
__________________ |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Decki metoda je isprobana i radi (nije trajno rijesenje ali za probat), nemaju svi puhalice i lemne stanice doma, a da ne govorim da nema smisla slati graficku koja dodje 100kn (rijec je o 7600gs znaci grafickoj staroj 6 generacija...) na servis da oni to rijese "strucno", s obzirom na nase servise "strucno" mora ici pod "" uz to metoda je dala ucinak... Greska nije nastala zbog pecenja u pecnici vec zbog toga sto sam zaboravio spojiti ventilator od graficke na konektor, i ne da sam zaboravio staviti hladnjak radila je 5-10min max (bas me zanima koliko je ljudi zaboravilo spojiti neki konektor)... Ono sto je mene zanimalo da li se nekome dogodilo da mu je pregorila graficka i spalila PCI-E utor, tj. da li se nekome to dogodilo i da je to rijesio... Ali kako je ovo osjetljiva tema molim moderatora da udari jedan lock... Uostalom vidim da se bojite da ne zavrsi na trznici takav hardver, kada kupujete bolje da bude ovakvih tema prosvrljate po topicima i vidite o cemu se radi...(Uostalom ako je posten trgovac to ce sve napisati u prodaji...) Da se razmijemo AKO SE RADI TO NA NEKOM HARDWARE TREBA SE NAPISATI DA JE BILA POD TORTUROM U SLUCAJU PRODAJE... Ne daje nikakve beepove... Zadnje izmijenjeno od: Duel. 22.12.2010. u 15:59. |
![]() |
![]() |
#13 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Znao sam kad sam ovo napisao da ce nastat OT od teme (neka izvine autor teme, ali to je vise smijesno).. Necemo vise u OT, neka se ovo rijesi pa onda neka modovi i ostali nadlezni odluce sto ce sa doticnom temom. |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Danas kupio drugu plocu, cini se da je rijec do Asrock dual vsta kasnije sam se sjetio da ima bios v1.0 tako da 9600gso koju sam uzeo nije podrzana tako da mislim da je problem rijesen... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|