|
![]() |
#1 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dijeljenje interneta te homenetwork na win7 problem
Imam 2 kompa koje bi htio umrežit, no ruter nema 2 mrežna konektora (tj ima al je jedna za cimera) no kako na ovoj EP45-DS3 imam 2 gigabitna konektora, htio bih se s glavnim kompom spojit u ruter (sad je tako spojeno, sve automatski i imam net na kompu), a na drugi mrežni na ploči spojit drugi komp da i s njim mogu na net, i da si mogu šerat fajlove na oba kompa, remote connection i sve ostalo. Os je Win7, konfiguracije su ove iz siga (PC, HTPC) ako je bitno. net je tkom, simens ruter, postavke mreže na PCu za net su sve automatski, uštekam i to je to. I tako, spojio sam u drugi konektor na PCu crossover kabal i uštekao ga u HTPC. Na PCu imam 2 konekcije u "Change adapter settings", kad ih bridgeam, nemam neta ni na PCu ni na HTPCu, kad ovu od interneta samo sheram, nema neta na HTPCu ![]() Ajde, preskočim to, sheram neke fajlove na htpc-u, probam preko kompa uči, ali nula bodova. U "Advanced sharing settings" sve stavim na on, ali ništa. Nešto sam probao mrdat, dobijem neke passworde koje bih trebao negdje upisat na drugom kompu, al neznam di :S Općenito, nemam pojma što bih trebao napravit jer nisam ništa radio s mrežom od XPa, na kojem mi je to lakše išlo ![]() Može pomoć Hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
najjedostavnije je staviti switch i miran si, a i ne mora ti raditi jedan komp da bi s drugim išao na net. jel ide ping ? A u samim windowsima imaš tutorial za te pass-ove i sharing u kućnoj mreži.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Moraš imati samo jednu vezu aktivnu da postaviš homenetwork. Promijeni ili isprintaj password. Na drugom kompu označi tu mrežu kao home i upiši password. Ne moraš postaviti home da ti radi net i sharing. Taj home je postavljen da olakša spajanje :-) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|