|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Mjenjanje IRQ-ova
imam problema kod acpijevod dodjelivanja IRQova gdje na irq 18 stavi marvell i graf te na irq 19 drugu graf i isdn modem pokusao sam standard pc ali onda nece prepoznati hard cak ka preinstaliram 6.53 drivere probao sam i MPS uniprocessor ali mi windowsi se bace u famozni blue screen u bios u mi je kada sam stavio mps bio ukljucen APIC I mps 1.4 molim pomoć!!! mb dfi lanparty nf4 sli-d
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
za dotičnu ploču nemam rješenje ali probaj u biosu porihtati da on ne rezervira irq ili da on ne dodjeljuje irq...imao sličan problem ali ne na toj ploči...ugl. vga mi se tukla sa nečim i nakon toga sve je bilo ok... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ma probao sam auto(escd) i manual da sve pci-salot ali nista u vindozama ne reagira
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() a možda novi bios ako je izašao?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Mjenjanje IRQ-ova
Citiraj:
Sama ACPI specifikacija dozvoljava da razliciti PCI uredjaji rade na istom IRQu ako su level-triggered a ne edge-triggered. Dakle, ako u takvoj konstelaciji sve radi, ne vidim cemu se opterecivati.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Neću puno pametovat, al' imao sam problema sa dodjeljivanjem IRQ kanala tak da sam ih skužio kak u principu rade. Mjenjanjem BIOS-a, resetiranjem istog i formatiranjem Winbloza nećeš promjeniti IRQ kanale. Primjer: Prvi PCI slot djeli IRQ kanal sa AGP-om u 80 % slučajeva ovisno o matičnoj ploči. Jedino možeš premještati komponente u kompjuteru. Evo kakav je slučaj kod mene: IRQ 0 System timer OK IRQ 1 Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard OK IRQ 3 Communications Port (COM2) OK IRQ 4 Communications Port (COM1) OK IRQ 6 Standard floppy disk controller OK IRQ 8 System CMOS/real time clock OK IRQ 9 Microsoft ACPI-Compliant System OK IRQ 11 NVIDIA nForce PCI System Management OK IRQ 12 PS/2 Compatible Mouse OK IRQ 13 Numeric data processor OK IRQ 14 Primary IDE Channel OK IRQ 15 Secondary IDE Channel OK IRQ 16 B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter #2 OK IRQ 17 ITE IT8212 ATA RAID Controller OK IRQ 19 NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE OK IRQ 20 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 20 NVIDIA(R) nForce(TM) Audio Codec Interface OK IRQ 21 Standard Enhanced PCI to USB Host Controller OK IRQ 22 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 22 NVIDIA(R) nForce(TM) MCP Audio Processing Unit (Dolby(R) Digital) OK Vidiš da neke komponente djele IRQ kanale iako ima slobodnih kanala. Kako god sam resetirao bios, napravio upgrade sa F17 na F20, insatalirao 4 različita Windowsa rezultat je uvijek bio isti. B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter(SkyStar 2) na 1 PCI slotu dijeli mi IRQ kanal sa grafičkom na 2 PCI slotu je solo na 16 IRQ-u, a na 3 PCI slotu dijeli sa ITE IT8212 ATA RAID Controller na 17 IRQ-u.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|