|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
pomoc oko temperature 9600 gt
pozdrav,molio bih za pomoc,... graficka mi radi na jako visokim temp.(radi se o geforce 9600 gt 1GB) trenutno radi na 85 stepeni, kada udjem na igru(mafia 2) digne se na nekih 103-104 stepeni i nakon toga zaledi...procesor radi na 55 i to je normalno za njega graficka ima pasivno hladjenje,molio bi za pomoc a da ne moram kupovati drugo hladjenje ili postavljati ventilator na kuciste jer nekako kontam igrao sam i zahtjevnije igre(gothic 3) pa je radila normalno i na pasivnom cooleru.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koja tocno grafa? Proizvodjac? Starost? Link?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
evo to je bas ovakva,sve isto http://www.google.ba/imgres?imgurl=h...1t:429,r:4,s:0 na idle radi na oko 85 stepeni,a stara je cca 2 godine |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
imam 2 napojne,i ja sam o tome razmisljao,juce sam zamijenio napojnu ali problem ostao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako ti se da, promijeni pastu. Mislim, nema smisla, jer ako je heatpipe vruć, temperatura se dobro prenosi. Ali, da budeš siguran... Probaj staviti kakav ventilator da puše po tom hladnjaku od kartice, pa vidi ima li kakve promjene u temperaturi.
![]() |
#12 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Za sve iznad 60c ti je vruce. Normalno da na 80 nemozes 2 sec. drzat ruku. ![]() Kao sto kolega kaze, probaj pastu mjenjat.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
posto nemam nikakvog ventilatora evo izbacio sam centralnu kroz prozor,za nekih 10 min pala mi temperatura sa 87 na 76 stepeni da je me neko vidio da drzim comp na prozoru reko bi da sam totalno poludio,hehehehehehehe kako je prije moglo? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.11.2010. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
nikada ona nije bila hladna, već je bila na 60-70-80 C umjesti na 80-90-100 C. Jesi očistio pasivac o prašine, promjenio pastu, jesi što mjenjao od komponenti. Koja ti je konfiguracija, kada ti je CPU 55C, to je full load ili idle? Jesi čistio prašinu unutar kučišta |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
mijenjao sam maticnu plocu i napajanje,bas tako,nije nikada bila hladna ali nije ni dostizala kriticnu vrijednost od 100C,paste nemam da promijenim a juce sam cistio hladnjak mada nije ni bilo prasine,cpu je na idle 55c |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Nanesi novu pastu, i namontiraj neki ventilator gore i gotovo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ma imaš sigurno tih ventilatora i paste u prvom ozbiljnijem shopu koji se bavi računalima. Nekih 10 KM, možda i manje. Ventilator si možeš izvući i iz kakvog starog napajanja, ili od coolera proca sa starog kompa, ako ga imaš negdje.
![]() |
#21 |
Registered User
|
ma za procesor se i ne bojim previse,jedno vrijeme me zezao,radio na 90 u idelu i konstantno se povecavalo skoro iz dana u dan dok se nije poceo gasiti na 120c.Otvorio cooler i imao sta vidjeti,bio sav zacepljen prasinom,kada sam ocistio poceo raditi fino na 55c,tako da mislim da za njega i nije nikakvo opterecenje ni 70c mada se ne popne nikada povis 65.... a danas bio u 4 radnje,coolera nemaju nikako za moju grafiku ali su mi nudili nekakav ventilator za 13km,nesto malo,ne lici ni na sta,igracka....sad nez da li to da uzimam |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Je'l imate vi tamo kakav oglasnik sa dijelovima za kompove? Kupi si pokvarenu 9600 sa ispravnim aktivnim hlađenjem i prebaci to na svoju. Ako nema, ovaj mali vent kojem se smiješ bi ti mogao spasiti grafu.
![]() |
#24 |
Premium
|
Slažem se, i tu si u pravu. Postoji izreka koja kaže: Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftinu robu! Ali ako ti je to jedina opcija...
![]() |
#25 |
Registered User
|
predpostavljam da je tvoja ideja da ostavim stari cooler a da ovaj dodatno ugraim,samo sto nez gdje i kako da ga ucvrstim evo kako to izgleda odprilike sto sam ja gledao http://static.pik.ba/galerija/2009-0...482-velika.jpg http://www.ixbt.com/video3/images/rv...ith-cooler.jpg znaci samo ventilator i ispod njega malo aluminijuma |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Moj prijeldlog ti je Zalman vf 700, meni je po defaultu stajao na takvoj istoj grafulji. On bi trebao koštati ne više od 40KM a temp su super sa njim. Vjerujem da ga polovnog ili na nekoj akciji možeš i za nekih 20,25KM |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
To ti je u principu kompletan cooler koji se stavi umjesto onog pasivnog koji ti imaš gore. S obzirom na veličinu, nekako sam skeptičan da može hladiti 9600... A i ne bi ga mogao ugraditi onako kako sam ja mislio, jer je ovo vent bez "okvira". Što se tiče ugradnje, ovaj tvoj najvjerojatnije ima nekoliko vijaka ili onih plastičnih nosača koji idu kroz pločicu od kartice. Bitno je samo da ti razmaci između rupa na tom hladnjaku koji bi stavio pašu na rupe na kartici. Ne znam da li je to standardizirano, to bi ti drugi kolege sa foruma možda bolje znali odgovoriti. U svakom slučaju, metar ne zna lagati, a ništa te ne košta da izvadiš karticu i premjeriš, ili nacrtaš šablonu na papiru pa probaš da li pašu rupe prije nego kupiš taj hladnjak. Druga ti je opcija potražiti hladnjak od nečije izgorene grafičke, naravno aktivni, on bi trebao pasati. Treća je da samo staviš ventilator od bilo kakvog starog napajanja/procesora/grafičke da ti puše po tom tvom pasivnom hladnjaku na grafičkoj, možeš ga učvrstiti i na kućište, ili gdje god hoćeš. Samo da bez prepreka puše sa što manje udaljenosti po tom pasivcu.
![]() |
#28 |
Registered User
|
housel dobar prijedlog ali tesko nai tako nestu,u 4 prodavnice nisam mogao naci bilo sta a kamo li tako nesto specificno [GOW]Nec imaju 4 sarafa koji idu direktno kroz karticu,evo ovdje se vide,izmedju tih bijelih naljepnica http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:E..._16522.jpg&t=1 ja sam mislio da bi mogao nesto naci u ovom fazonu,ali predpostavljam da je ovo malo skuplje http://www.axiz.co.za/axiz/Portals/0...rce-9600gt.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
E, ta 4. Po mojoj ideji, onaj prvi vent na cooleru koji si linkao ima samo 2 "uha" za pričvrstiti na karticu. Bilo bi dobro kada bi se razmak između ta 2 poklapao sa razmakom 2 rupe na kartici po dijagonali. Izbaciš van one 2 plastične kopče, umjesto njih ide vijak i to ti je to. Naravno, ako paše. Ovaj tvoj drugi link ti je ono rješenje šta sam ti predložio: nađi takvu neispravnu i skini si komplet cooler i stavi na svoju. Kvragu, to je NVidia, trebalo bi ih biti izgorenih na lopate. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|