|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
![]() Danas sam u stroj ubacio Radeonku po drugi put u životu i imao sam još jednom prilike otkriti zašto je ATI po pitanju softverske podrške još uvijek koplje niže od nVidije. Naime to mi do sada njie bilo toliko evidentno. Imao sam jedan monitor - driveri oba proizođača su uredno radili svoj posao. Istina - sa ATI-jevim softverom sam uvijek imao neke problemčiće i generalno mi se nije sviđala njhova implementacija sučelja, ali sve sam to mogao prožvakati. Danas je situacija malo drugačija. Imam dva monitora i pokušao sam ih kombinirati sa ATI-jevom karticom. Hah, koja pogreška. ATI u svojim driverima i dalje nema ništa slično nVidijinom nView softveru za desktop managment. Aplikaciju koja navodno ima iste funkcije treba downloadati i instalirati zasebno. Riječ je Hydraviewu koji je star, otrcan i krajnje siromašan featurima. No ne staje sve na tome. Više nemam opciju gledanja filmova na dva ekrana iako ne koristim clone mode displaya po defaultu. Kellysoftov Matrix screen saver sa podrškom za dva monitora ne radi kako treba - renderira se samo gornja polovica ekrana. Uz to, ako zanemarim činjenicu da nisam mogao instalirati verziju drivera sa Controle Centerom (a imam framework sa svim zakrpama), da sam tri puta morao instalirati verziju sa običnim control panelom jer WDM driver jednostano "nije htio", i dalje mi ostaje pogled na device manager u kojem imam tri neidentificrana uređaja koja su pojavila nakon ugradnje kartice. Sve u svemu, mislim da ću se ubuduće puno manje obazirati na komentare naših recenzija ATI-jevih kartica u kojima naglašavamo da ATI i dalje ne može napraviti poštene drivere koji bi parirali nVidijinom ForceWareu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
He, he...znao sam da se budeš javio ![]() WDM je generalno sjeban u zadnjih par revizija drivera, to stoji. Nemam blage veze što im bi s time, do sada je radilo ko zmaj:confused: Postoji način kako to rješiti, bacio sam post na ATI-u nedavno, pa ak te baš zanima... A što se tiče onoga za dual podršku, radi i bez Hidre, samo ostaje pitanje za što ti treba. Ti si išao logikom Nvidie, desni kljik na drugi dsply, pa ga uključiš. ATI to radi iz nejgovog CP, uključiš dodatni monitor, izabereš opciju clone mod ili u overlayu poštimaš što ti točno treba. Ali, generalno je loše to riješeno, to stoji. Nisam isprobavao kod Nvidie na dva monitora tak da neznam kako tamo radi i koje su mogučnosti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert šerif
|
Ma ajd, još ću prožvakat to sa uključivanjem sekundarnog monitora. Uspio sa instalirati Catalyste sa CC-om, mogla je reinstalacija frameworka (doduše i dalje mi pri instalaciji iskače nekakav write violation koji nikako ne mogu objasniti). Problem je što nema nikakvih naprednih opcija - repozicioniranja prozora, dialog prozora, predefiniranja postavki za pojedinu aplikaciju, mouse gesturesa, naprednog podešavanja transprarencije, upravljanja prikazom videa. Sve u svemu vrlo primitivno. Do sad to uopće nisam znao da je tako. Mislio sam da ATI ima softver jednakih mogućnosti kao onaj konkurentski. Na kraju ispadne da za naprednu uporabu ATI-jevih kartica moraš koristiti moddane drivere + par alata sastrane + što ne dobiješ neke featurea (posebice što se tiče uporabe dva monitora) koje ima nVidia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
eh kaj se dogodi kad nvidiaš ubaci ATI-jevku u stroj kartica odmah detektira strano tijelo i ne radi kak spada ![]() daj se još malo poigraj s tim buš skužil nemoj odmah tak oštro |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da bas "cudno" kako Ati-u nevaljaju driveri, nevalja kartica itd itd itd BAS PUKIM SLUCAJEM u compu jednog zakletog nvdiota (iako mozda nije oficijalno zaklet, ali citajmo malo i izmedju redaka) naprimjer, ista stvar se dogadja kada stavim ono (smece) od 6800LE kartice u svoj komp... i presretan sam sto sam je prodao, samo da je vise (nikada) nevidim!
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Decki vidim da ste poceli ostro samo da se ubacim sa par redaka nemojte tako pa niste vi krivi ![]() nvidija ima jako ljepo rijeseno sa dual displejom ali (opet onaj crni ali) kod frenda sam stavljao taj dual displaj i samo odjednom vise nema boje na drugom monitoru sto GOD da radim nema boje doslo mi da odem po kilu farbe i nalijem u monitor. Neznam jeli ovo izolirani slucaj ili ne ali eto to se meni desilo...
![]() |
#8 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
AutoCad 2005AD i 2006 Rhyno, Artlantis, Sketch-up i 3DS MAX SVAKODNEVNO na Ati 8500 i od nedavno na Matrox G450 Dualhead radi se na dva monitora 19" + 17" za alate i ostale sitnice na poslu sebi spojim rekreativno jos jedan monitor (imam 17" LCD za main display) pa mi jos jedan 17" CRT dodje kao ispomoc kada nesto sitno radim u photoshopu... i nikad nikakvih problema nisam imao...
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Da li uopće koristiš Hydravision ili samo standardne mogućnosti drivera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
lažov... ![]() i ona matroxica je G400DH... I onda ko je tu fanATIc ? ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
osobno doma imam trenutno dva kompa sa dva monitora uostalom kaj će ti uopće dva monitora?? bolje si kupi jedan kvalitetan veliki monitor i miran si ili vrati nvidiju u komp ak ne ide drugačije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PC Ekspert šerif
|
Ma preživjet ću, ali se pomalo osjećam kao da sam prešao sa Golfa 4 sa centralnim zaključavanjem, grijanim sjedalima i prozorima na električno otvaranje na američki dragster. Jest da je brzo, ali mi fali kontrole. ![]() Kaj će mi dva monitora? Pa tako mi je mnogo lakše raditi. Držati materijale na jednom dok na drugom djelam po tekstu, imati outlook uvijek dostupan, imati na jednom image browser, a na drugom photoshop...ma ima primjena. Jedan veliki monitor mi je užasno nepraktično, nepotrebno i skupo. A nVidiju nemrem natrag u komp zbog toga što mi ATI-ca treba za testiranje. Nemam nikaj nVidijino tak jako na raspolaganju trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Feldwebel
|
Što je, da je, Beren ima pravo se ljutiti na ATI driver. Zaista je lošije rješenje. nVidia ima daleko bolje rješenu podršku za 2 monitora ali ATI to ima daleko bolje hardverski rješeno. Nedostatak dodjeljivanja monitora svakoj aplikaciji je tužan. Ali, uvijk postoji ali, kod nVidie je taj dio prepun bugova. Aplikacija često vili zaboraviti na koji će monitor, često voli pogubiti ikone po ekranu, itd. I razvučena rezolucija ostavlja tragove u kvaliteti slike.
![]() |
#15 |
Ancient
|
[QUOTE]Originally posted by Beren [B]Ma preživjet ću, ali se pomalo osjećam kao da sam prešao sa Golfa 4 sa centralnim zaključavanjem, grijanim sjedalima i prozorima na električno otvaranje na američki dragster. Jest da je brzo, ali mi fali kontrole. ![]() ] stoji da su driveri Ati-ja loši, ali ovo sa shaderima 3.0 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert šerif
|
[QUOTE]Originally posted by damir1 [B] Citiraj:
Spliter Cell: Chaos Theory ...bit će toga još skoro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() a kaj se tiče toga da je jedan veliki monitor nepraktično, nepotrebno i skupo rješenje s tim se ne mogu nikako složit skupo više nije sigurno i 19 inčni lcd se možet dobit za sasvim pristojnu cifru a nepotrebno svakako nije uvijek je ljepše i lakše radit na većem monitoru nije sigurno ni nepraktičnije jer dva monitora isto tako moraš negdje smjestiti kao i jedan veći tak da ti dođe na isto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
a i ovom trenutku je isplativije uzet 19 lcd nego 17 gledajući kvalitetu i cijenu ono kaj sam ja naglasio je da tvoje tvrdnje o nepraktičnosti, skupoći i nepotrebnosti jednog većeg monitora nisu točne za većinu ljudi druga je stvar kaj ti imaš neke specifične zahtjeve no to je tvoj izbor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
hm, pa prema cijelom beyond3du ( a i pomeni ) ati ima naprednije drivere od nvidie... da se razumijemo, imo sam i ati i nvidiu, i nikad nisam stavljo 2 monitora tak da nemislis odma da pametujem tu o necem ![]() neznam, meni se nikad nije desilo da nesto neradi ( osim u doba starih 3.7 i call of dutya kad sam moro zamjenit samo 1 drajver al mos mislit... )... mislim, meni super odgovaraju... redovno izlaze ( svaki mjesec ), tripple buffering + vsync, vise antialiasing opcija ( da nepricam o samoj kvaliteti antialiasinga ),jedino ccc malo koci ali ito se s vremenom popravlja kolko vidim, ali to nije greska atia nego m$a i njihovog .net fraeratea...
![]() |
#21 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
edito sam post sekundu poslje, zaboravio sam dodat dase neradi o podrsci za vise monitora nego opcenito o driverima ![]()
![]() |
#23 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|