|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Nestajanje slike na laptopu HP nx9420-novi problem
Pozz ekipa! Imam problem sa nestajanjem slike na ekranu a najcesce se dogadja kada laptop moram nositi na teren (u torbi naravno ![]() Znaci prilikom prvog ukljucivanja zna se dogoditi da je ekran skroz mrtav (nema ni boot ekrana), tada ga znam iskljuciti te malo ajmo reci protresti te se nakon toga pojavi slika i sve bude ok. Ponekad slika bude od pocetka paljenja ali kada se podignu windowsi na desktopu na nekim mjestima zna samo malo kao zatitrati ali se brzo umiri. Da bi dobili jos vecu sirinu oko ovog problema, laptop mi je prije koju godinu ispao. Jedino sto je tada vidljivo nastradalo je bio lcd ekran koji je pukao na dva dijela. To sam rijesio tako da sam nabavio drugi rabljeni ekran i zamijenio ga. Od tada je sve bilo ok do prije nekih tjedan dana, stoga me interesira da li bih to mogao nekako ukloniti ili je to samo pocetak kraja? Zadnje izmijenjeno od: type-R. 12.10.2010. u 13:23. Razlog: Nastajanje novog problema koji bi mogao biti povezan sa starim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Mozda je otisao flet kabel koji povezuje panel sa maticnom plocom pa bi bilo dobro da to provjeris |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ili je otišao kabel, ili ti se iskopčao. Otvori lap opet pa provjeri, ako je dobro pričvršćen, onda je očito da je negdje došlo do prijeloma vodiča unutar njega, pa ga treba promjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Znaci to bi trebao biti kabel koji ide od graficke kartice pa sve do monitora. Pogledati cu prvom prilikom, bilo bi super kada bi bilo samo to. To bih trebao pitati u servisu da li imaju u ponudi za prodati, samo me interesira u koji servis mi je najbolje otici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
kabel ne ide sa grafičke već sa matične ispod POWER panela odmah iznad tipkovnice. To da se isključi sam od sebe ne znam sa koje visine mora pasti. Tebe moguće zeza 30pinski konektor koji ulazi u lcd ako nisi zalijepio traku na spoju pa se kod montaže laganini izvukao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo mene opet. Imam ponovno problem s laptopom, nakon sto sam sredio stvar s ekranom prema savjetima iz prethodnih postova (trebalo je ustekati malo bolje onaj kabel od monitora koji se kopca u maticnu), danas se pojavio slijedeci problem - tipkovnica mi ne reagira. Totalno je mrtva (ne mogu uci ni u bios) a da stvar bude bolja imam account s lozinkom tako da ne mogu nikako podici windowse. ![]() Probao sam ukopcati - iskopcati nekoliko puta onaj kabel sto ide iz tipkovnice u plocu medjutim nema promjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Probaj usb tipkovnicu vanjsku.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo upravo sam isprobao i uspio sam se ulogirati. Stvar funkcionira ali me interesira kako da rijesim ovaj problem (bez eksterne tipkovnice) jer mi je malo nezgodno na teren uz laptop nosati jos i tipkovnicu. Cini mi se da cu uskoro morati, kako i kuda su stvari krenule, odrzati komemoraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Očito je nisi dobro spojio na system board, ipak se radi o ZIF konektoru s kojim treba biti oprezan...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probao sam vec ne znam koliko puta spojiti tipkovnicu, cak sam probao i sa drugom tipkovnicom medjutim uopce ne reagira. Mislio sam da je problem u tom ZIF konektoru (da negdje gubi spoj) ali da stvar bude jos bolja u windowsima uz tipkovnicu ne reagira ni jedno dugme koje se nalazi na power panelu iznad tipkovnice (precaci za bluetooth, jacinu zvuka, kalkulator, itd). Nemam pojma sta da vise radim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|