|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Asus Maximus III Formula - savijeni pinovi u socketu
kad su hdd-ovi spojeni u raid0 instalacija windowsa se pokrene i stane na logu. kad je hdd spojen na normal sata instalacija normalno krene i završi. ploču sam predao u mr servis i oni kažu da su pinovi na socketu svinuti. moje pitanje je kako se manifestiraju svinuti pinovi i jel je moguće da zbog toga ne radi raid. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ako su pinovi smotani onda proc neradi kako spada tj. nepali se,znači da nema vere raid i smotani pinovi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
hvala na dosadašnjim odgovorima, ali što znači da proc ne radi kako spada, odnosno što bi se točno dogodilo s kompom da su pinovi spigani? pošto je kod mene radilo sve normalno osim što se nisu mogli instalirat windowsi kad je bio napravljen raid0 ili kad kad su hardovi bili spojeni na asus speeding sata portove, komp se normalono butao i sve je radilo normalno dok su hardovi spojeni na običan sata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Pazi da te ne ožene, neka ti vrate komp kako je i bio, možda su oni sjeb@li pinove kad su dobili Maxicu na servis pa u se dečki malo z@jebavali s njom. Uglavnom, ako su ti windowsi i igrice radili prije sumnjam da su pinovi na socktu bili spigani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Može bit da su spigani ''slijepi'' pinovi odnosno oni koji nemaju nikakvu ulogu pa zato komp radi. Da je spigan naponski ili signalni komp se ne bi uopće palio. Evo layout socketa http://www.intel.com/assets/pdf/appnote/303334.pdf Sad ako je komp radio ranije a sad ne radi onda sumnjam da je do toga. Prije bi bilo da RAID kontroler odnosno ICH šteka. Neka za početak proba podić radni napon za ICH.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sorry ne znam zašto sam pročitao da se radi o M II F. No opet ista stvar. Ako se potrefi da je spigan pin koji nema određenu funkciju onda komp radi. Ako je spigan pin s vitalnom funkcijom - komp ne radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|