Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2010., 22:25   #1
Dominik CRO
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Računalo ne boota iz prve

Kao što naslov teme kaže računalo ne boota odma već obadvije lampice znači crvena i zelena svijetle u isto vrijeme, ali na ekranu se ništa ne pojavljuje dok računalo uredno radi. Uspijem ga upaliti tek nakon što ga ostavim tako par minuta i resetiram jednom ili dvaput! Ako ga ugasim i iskopčam kabal od napajanja i ponovno upalim isto se dešava. Imam AWARD BIOS.

Može li mi netko reči da li je to samo do RAM-a ili do nečeg drugog?
Citiraj:
Matična je ASUS A8V SE AMD Ahtlon x64 3200+ 1 GB Ram-a, Graf ATI Radeon X700 SE te friško instalirani Windows XP x86 SP3 i novim driverima.
Inače instalirao sam prije ovog XP-a i WIN 7 koji mi je do prije mj dana uredno radio, a sada izgledao kao da ga je netko žiletom ispresjeckao, kao da je grafička ošla..ili odlazi

Ispričavam se ako već postoji slična tema, ali ja baš i nisam naletio na nju. Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Dominik CRO. 07.09.2010. u 09:54.
Dominik CRO je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 23:21   #2
redentor666
Premium
Moj komp

redentor666's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Cleraj cmos / updataj bios
Probaj boot s drugom grafičkom/ramom
Ako se događa isto ,probaj s drugim napajanjem

Edit:Mislim da jedan dugi i tri kratka beepa označavaju problem s ramom kod ami biosa
redentor666 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2010., 09:35   #3
Dominik CRO
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
clear CMOS nije pomogao ali zato flashanje BIOSA je...imao sam najstariju verziju. Hvala

EDIT:
Citiraj:
Inače instalirao sam prije ovog XP-a i WIN 7 koji mi je do prije mj dana uredno radio, a sada izgledao kao da ga je netko žiletom ispresjeckao, kao da je grafička ošla..ili odlazi
Što se tiče ovoga ostalo je isto, evo na primjeru The Sims 3 kao i svake druge igre. Moze li mi tko reci da li je to do graficke sigurno ili i do neceg drugog? Posjecam, Radeon X700 SE je graf.

http://i54.tinypic.com/32zq6tz.jpg

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.09.2010. u 11:49. Razlog: Dodavanje problema
Dominik CRO je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2010., 19:09   #4
redentor666
Premium
Moj komp

redentor666's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Moguće je da odlazi grafička,probaj je izvaditi prebriši joj kontakte kojima sjeda u utor na matičnoj ploči,ispuši utor na matičnoj zrakom od prašine (možeš to na benzinskoj napraviti na stanici za pumpanje guma)
Kad pokreneš komp dok igraš igricu probaj voltmetrom provjeriti napajanje,kažem čist zato jer sam ovakve smetnje bio već viđao zbog lošeg napajanja.
redentor666 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno