|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Netgear router i odspajanje s neta
Pozdrav, nisam ovo već dugo radio i danima ne mogu pronaći što pogrešno radim. Na Netgear wireless router (614WGR) trebam spojiti više od jednog računala. Mislim da negdje griješim u postavkama jer mi se računala ne žele spojiti, ili se spoje na neko vrijeme i onda više ne žele. Postavke su sljedeće: U ruteru je postavljen WPA2-PSK, skriven SSID i MAC filter za računala u mreži. DHCP je uključen. U ruter je po MAC adresi dodijeljena fiksna IP adresa računalima, ako je range 192.168.1.2-192.168.1.61, računalima su dodijeljene adrese 52, 54, 55. Pokušao sam prvo range držati na 2-51, a ove adrese na 52, 54 i 55, ali sam uočio da mi dodijeljuje adrese svejedno po redu (računalu kojem bi trebao dodijeliti .52 dodijelio bi .2 Svejedno, problem ostaje. Na računalima imam samo postavljene sigurnosne postavke i da će sve podatke dobiti od routera. Gdje griješim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najprije model je Netgear WGR614, koje pod verzije (ima ih čak 9). Ako nemaš već negdje, zapiši user / pass adsl accounta, napravi factory reset routera. Na kompovima spojenih preko lana postavi fiksne ip adrese, primjere imaš u x tema uključujući i adsl bibliju, neka budu u .1.10 - .1.49 opsegu. Za konfig uređaja upotrebi komp sa XP - om i prvo riješi adsl konekciju u Router modu, po želji stavi DHCP uključen a opseg stavi .1.50 - .1.100. Kad ovo riješiš može se sugerirat dalje (wireless, DNS, . . .). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
ja imam problem s navedenim ruterom, WGR614 v6, naime kada je spojeno jedno racunalo radi koliko toliko normalno, no cim spojim vise od jednog racunala utp kablom on se restartira stalno, znaci svakih 3-4 sekunde radi reset i ne moze se biti na internetu, a ako je jedan spojen utp kablom a ostali bezicno onda radi ali sporo, jel to on na izmaku snaga ili sta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|