Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.09.2010., 20:07   #1
Lenovo
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Netgear router i odspajanje s neta

Pozdrav,
nisam ovo već dugo radio i danima ne mogu pronaći što pogrešno radim. Na Netgear wireless router (614WGR) trebam spojiti više od jednog računala. Mislim da negdje griješim u postavkama jer mi se računala ne žele spojiti, ili se spoje na neko vrijeme i onda više ne žele.
Postavke su sljedeće:
U ruteru je postavljen WPA2-PSK, skriven SSID i MAC filter za računala u mreži.
DHCP je uključen.
U ruter je po MAC adresi dodijeljena fiksna IP adresa računalima, ako je range 192.168.1.2-192.168.1.61, računalima su dodijeljene adrese 52, 54, 55. Pokušao sam prvo range držati na 2-51, a ove adrese na 52, 54 i 55, ali sam uočio da mi dodijeljuje adrese svejedno po redu (računalu kojem bi trebao dodijeliti .52 dodijelio bi .2
Svejedno, problem ostaje.
Na računalima imam samo postavljene sigurnosne postavke i da će sve podatke dobiti od routera. Gdje griješim?
Lenovo je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2010., 22:43   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Najprije model je Netgear WGR614, koje pod verzije (ima ih čak 9).
Ako nemaš već negdje, zapiši user / pass adsl accounta, napravi factory reset routera.
Na kompovima spojenih preko lana postavi fiksne ip adrese, primjere imaš u x tema uključujući i adsl bibliju, neka budu u .1.10 - .1.49 opsegu.
Za konfig uređaja upotrebi komp sa XP - om i prvo riješi adsl konekciju u Router modu, po želji stavi DHCP uključen a opseg stavi .1.50 - .1.100.
Kad ovo riješiš može se sugerirat dalje (wireless, DNS, . . .).
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2010., 18:53   #3
bakterije
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
ja imam problem s navedenim ruterom, WGR614 v6, naime kada je spojeno jedno racunalo radi koliko toliko normalno, no cim spojim vise od jednog racunala utp kablom on se restartira stalno, znaci svakih 3-4 sekunde radi reset i ne moze se biti na internetu, a ako je jedan spojen utp kablom a ostali bezicno onda radi ali sporo, jel to on na izmaku snaga ili sta , updateo sam software, vratio na tvornicke postavke, rusio windowse u meduvremenu tako da do toga nije
bakterije je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno