|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
optima wireless router
pozdarav za par dana bi mi trebao doći router od optime pa me zanima da li je to teško spojiti na komp. i to bežičnim putem ?? neznam koji ću točno router dobiti(valjda neki standardni od optime)i komp mi ima wireless karticu na sebi uzmite u obzir da to nisam nikada radio hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije neki problem. Dobiti ćeš detaljna uputstva kako to napraviti (možda ih možeš skinuti na Optiminim stranicama da se unaprijed pripremiš). Najbitnije je da ti router da wlan signal. Onda na kompu napraviš pretragu wlan mreža u okolini i kad nađeš svoju jednostavno se konektiraš na nju. Poželjno bi bilo da odmah nakon toga uključiš WEP zaštitu signala da ti neki susjed ne nabija promet. Vodi računa da ćeš prvo podešavanje routera morati izvršiti na način da se žičano spojiš na njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
znači prvo se moram žičano priključiti ![]() a kako uključim tu zaštitu da se nitko ne može spojiti na mene ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Imaš je u postavkama routera. Obzirom da ne znamo o kojem se routeru radi, ne možemo ti bolje pomoći. EDIT: imaš ovdje upute za sve njihove routere, a vrlo vjerojatno ćeš takvu dobiti s uređajem
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.09.2010. u 09:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
super to ću si malo pročitati dok mi router ne dođe jer stvarno neznam kakav će biti bio sam ih pitao preko telefona i samo su mi rekli "standardni naš " i htio sam još pitati kako uđem u router preko kompa ono da si namjestim da mi bude stalno spojen na internet da ne moram raditi konekciju i spajati se ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Kad si stalno spojen na net, onda je uređaj u router modu. Kad se svaki put logiraš, onda je u bridge modu. Pri konfiguraciji routera ćeš odabrati mode u kojem će biti. Sve ćeš to naći u uputama.
![]() |
#8 |
Banned
|
ok hvala ako negdje zapnem se javim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|