|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Invalid BOOT.INI
Pozdrav svima! Jučer sam deinstalirao igru Test Drive Unlimited i ugasio comp. Danas kad sam ga upalio, prije podizanja WinXP-a mi se na crnom ekranu javila poruka "Invalid BOOT.INI" , a zatim "Booting from C:\Windows". I podigao se normalno. Ali su mi sa C: diska nestale 2 datoteke: FileIn.cns i FileOut.cns (bile su tu zadnje 2 godine). Kad sam u Run upisao msconfig imao sam što vidjeti: nigdje nije bilo ni spomena BOOT.INI. A ništa, odlučim ja upotrijebiti System Restore i vratim u doba kad je sve bilo na mjestu. BOOT.INI se vratio (nije bilo upozorenja pri podizanju), ali nisu mi se vratile one 2 datotekice. Dobro, bar je sve radilo kako treba. Test Drive Unlimited se vratio, ali osakaćen (imao je svega 50 MB umjesto 7 GB) i ponovo sam ga deinstalirao iz Add/Remove Programs. I.... OPET isto.. nema BOOT.INI !!! Onda sam odlučio opet upotrijebiti točku vraćanja i vratiti sustav na isti datum kao prije... i opet je uspjelo. Onaj ostatak Test Drive-a sam ručno izbrisao i ne usudim se više pokrenuti njegovu deinstalaciju, a ona se još uvijek nalazi u System32 folderu i vidljiva je u Add/Remove Programs. Što se to događa i kako je uopće moguće da jedna deinstalacija radi takav problem? Komp je proskeniran i čist od internetske gamadi (barem tako kažu SpyBot i Comodo Internet Security). Hvala svima! Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
pa napravi ovako. Kopiraj boot.ini na D i deinstaliraj igru. Nakon toga vrati boot ini na C: i restartaj pc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Napravi unistall igre, nakon toga ubacis windows inst. cd i u recovery consolu upises "bootcfg /rebuild" (bez navodnika) i to je to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Desni klik na My Computer - Advanced - odjeljak Sturtup and Recovery - Settings; odjeljak System Startup - Edit. I save as BOOT.INI (u neki folder)--- onda sam deinstalirao igru i taj BOOT.INI kopirao na C:\ i restartao. I radi sve kako treba. Provjerio sam u msconfig. Samo što sad ta datoteka nije više skrivena kao što je bila, nego potpuno vidljiva. Nije ni hidden, niti protected. Vidim je kao i svaku drugu. I zove se "BOOT.INI", a ne više "Boot.ini"- Je li to u redu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
To je i meni bio problem jednom, neki virus mi sve sjebao, isto sam napravio taj .ini file i od onda radi sve bez problema ![]() Postavio sam je na hidden i to je to, ama baš nikakvih problema ![]() Uglavnom sadržaj .ini file ti je ovo ako se ne varam: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da, sadržaj datoteke mi je takav kako si napisao uz jednu malu razliku: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect OK. Još je samo stavim na Hidden. I čuvam ovaj backup koji sam napravio. Hvala! Zadnje izmijenjeno od: DEfragmenter. 22.08.2010. u 15:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|