|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Horizontalne linije na LCD-u
Pozdrav svima Ne znam da li je ovo negdje bilo spomenuto, ali javljaju mi se horizontalne linije na monitoru. Ukoliko otvorim prozor na desktopu, pojavljuju se svjetlije ili tamnije crte u liniji prozora. Kako mičem prozor tako ga i te linije prate. Najjače izobličnenje se javlja na gornjem i donjem dolju otvorenog prozora. Ovo se dešava i na boot screenu, tamo gdje su slova, ciljeli red je svjetliji. Možemo nazvati te linije "duhovima", ko na starim analognim TV-ima sa sobnim antenama. Grafička je nova, ATI 5850, monitor je radio prije na 6800GT bez problema (malo su postojale te horizontalne linije na nekim bojama, npr siva, ali ne tako izraženo). Ovo se dešava od samog starta prikaščanja na novu grafu, tako da nije problem lagano nastajao ili se pojavio, već je tu od starta. Nova grafička ima 2x DVI i 2x HDMI izlaz, tako da sam morao upotrijebiti adapter DVI na VGA (pošto monitor nema DVI ulaz - monitor je LG W2241S). Uoptrebljen adapter iz kutije grafičke. Ima li tko kakvih prijedloga ?
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da li si probao vratiti staru graficku karticu? Neke od stvari koje mozes pokusati da bi utvrdio o cemu se radi su da isprobas novu grafu najprije sa nekim drugim driverima, po mogucnosti i na drugom monitoru. Također mozes probati i promijeniti kabl. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Na staroj grafičkoj nije bilo takvih problema. Monitor radi OK, ali se malo vide ti prijelazi na bojama (pošto je analogni prjenos preko VGA kabla). Na novoj grafičkoj je slika katastrofalna. Probao novi kabel, drugi DVI - VGA konektor no slika i dalje ima horizontalne linije. Jednostavno tamo gdje postoje nekakva slova ili gdje je alatna traka pojavljuje se horizontalna linija duž cijele slike. Ne vjerujem ni da je memorija, jel igre rade normalno. Ako skužim kako ubacit sliku u post, budem je uploadao ![]()
Nemoj da mi plačeš na pragu da mi vrata ne povuku vlagu. Zadnje izmijenjeno od: Lachi. 08.07.2010. u 20:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|