Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.06.2010., 20:14   #1
marko69
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Maxtv, mreža

Pozdrav,
idemo redom. Nedavno smo renovirali nešto po kući pa ja ne budi lijen razveo mrežne utičnice po cijeloj kući. Kako kuća nije dovršena tako nije ni mreža. Trenutačna situacija je ovakva: glavni router se555 s jednim portom ide na moj kat. Na mome katu mislim dlink router koji radi preko WAN. Problem je što mi je palo na pamet da riješim sebi Maxtv. Dobio sam i novi router sx763. I sad ja naivac mislio da će i na njemu raditi WAN opcija te da ću tako riješiti svoj problem. Umjesto dlinka samo uglavinjam novog simensa. WAN šema na portu 4 je zaključana. I meni je jasno što bih trebao napraviti, kada budem dovršavao cijelu mrežu napraviti direktnu liniju od routera do mjesta gdje će biti maxtv. Jel postoji ikakva druga opcija da bih to mogao riješiti. Problem mi je sada i kad bih promjenio router sa sx763 nemam slobodnu liniju koja bi išla iz routera do maxtv-a već samo jednu koja ide na router na mom katu

Hvala puno.
marko69 je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2010., 22:37   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa ako kuća nije gotova dovuci još jedan kabel, to je najbolje rješenje,
alternativno možeš postojeći kabel spojit tako da kroz njega idu dvije lan mreže ali si ograničen na 100 Mb vezu, štos je u br. iskorištenih parica / žica, par puta smo to objašnjavali pa potraži.
Ako na prvom (glavnom) uređaju složiš PPPoE konekciju onda na katu možeš stavit samo switch i nema potrebe za drugim routerom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.06.2010., 23:04   #3
marko69
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
PA kad se bude kuća završavala budem. To s kabelom znam ali mi kabel u moj stzan dolazi u totalno krivom prostoru. Možda nešto smislim u topm smijeru. Jel netko uspio spojiti max tv osim na njihov router?
marko69 je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2010., 23:16   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvi preduvjet je aktivna MaxTv usluga na toj liniji, moguće je ako uređaj podržava više simultanih konekcija (npr. D-Link ih zove Pvc) i ako imaš mogućnost podešavanja povezivanja pojedinog fizičkog Lan priključka s pojedinom konekcijom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno