|
![]() |
#1 |
ECC Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
TV tuner smetnje (PCI - Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe)
Radi se o Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe. U svim programima za gledanje/capture imam horizontalne crte koje "divljaju" svuda po ekranu. Primjetio sam da kad je CPU zauzetiji smetnje su jace, kad se malo smiri, smire se i smetnje....... isto mi se dogadja i na drugom kompu. Nemoze bit da je do kompa jer je dosta jak (AMD Ath2000+, 1GB RAM, SATA 160GB). E da primjetio sam da se cip na kartici dosta grije .... oko 60-70°C, cip je Conexant Bt878 ..... Garancija prosla, para se nema ![]() Sta sad ima li pomoci ..... hvala!
![]() |
#2 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Na svim TV kanalima? Ja sam nedavno nabavio Experticu i odjednom mi se samo na HTV2 pocele javljati smetnje ali sam ih na kraju pripisao kablovskoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ECC Registered User
|
ma vjerovatno ti je do kablovske ...... moja je radila super do nedavno al sam ju tlacio 18h dnevno godinu dana ..... pa je vjerovatno to. btw. nemora to nis znacit jer moja ima Bt878 cip, a tvoja nekakav Realtek ak se ne varam, al preporucam ti da za gledanje telke korisitsh telku ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
expert je isto conexant samo je noviji čip... treba razlučit da li su smetnje uzrok loseg prijama sa smetnjama ili se generiraju u kartici...
__________________ |
![]() |
#5 |
RIAA
Datum registracije: Aug 2003
|
imas veliki problem... uglavnom,, i meni se to dogadja sa mojom 3demon tunerom.... dakle: kt chipseti, bar oni 333, 400 (stariji,, za nove neznam, a pretpostavljam da to imas..) ti imaju problema s PCI Latency shitom.. potrazi malo na netu patcheve, jer ja se vise ne sjecam sajta... taj peč instaliras i onda ti tog nebi trebalo bit,,, al ti pečevi ne rade s sp2om (bar ne one verzije koje su bile kad sam ja trazio to) iako meni se nis nije popravilo ni s tim pečom na sp1... druga stvar ti je, vjerovo il ne, da ti brzina ventilatora, tj. struja koju on prima nije uskladjena s neznam cim... to sam objasnjenje naso na netu.,... naoko smjesno, al moguce da ventilator radi smetnje... trece je to da ti se to pojavljuje kad se sve u kanti zgrije, i hdd optereti... jedino rjesenje koje sam ja upotrijebio je sljedece:: uzmi neki lagani program za capture, smanji rezoluciju captura na sto manju (400x300), uzmi neki full lagan kodek za kompresiju il jos bolje nekompresirano i deri.... (hufyuv) ILI kupi novu maticnu s drugim chipsetom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ECC Registered User
|
nije do kompa probo sam na par raznih konfiguracija ...... nemam kablovsku, a ovo sa latencijama sa vec probo i nema razlike. Mozda mi ovo sa patchevima pomogne budem probo. Ventilatori ..... hmm ...... to mi malo cudno zvuci posto je sve isto u kompu ko kad je kartica normalno radila, a sto se tice tvog prijedloga sa captureom nemrem ni gledat kak spada a kamoli capturirat s nijednim kodekom u nijednoj kvaliteti ............ fala na trudu al mislim da mi nema pomoci ........ dali je moguce da se radi o elektrolitima na kartici ... zamjenio bi ih ak ima kakvih sansi ........
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|