|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Athlon XP 3200+ FSB400
Prilikom postavljanja u BIOSU proc. fsb FREQUENCY NA 200 MHz, a memory frek. bilo na Auto ili BySPD (promjene sačuvane) javlja se pri bootanju slijedeče: Warning! CPU has been changed or Overclock failure.Please reenter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! Prepoznaje proc. kao Athlon 1300. Kad se fsb postavi na 166 MHz, onda ga prepoznaje kao Athlona XP 3000+. Procesor je nabavljen u BOX izvedbi, memorija je 2x512 DDR400 Kingmax Superram (dual kanal), ploča Epox 8RDA3+, jumperi podešeni prema priručniku od matične za navedeni tip procesora. Prije 3200+ sam imao Athlon XP 2000+, bilo sve OK. Zadnje izmijenjeno od: đoni. 16.03.2005. u 13:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Da nisi možda zabunom promijenio množitelj, koji je vjerojatno zaključan, pa ti onda javi tu poruku - provjeri! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisam baš upučen u postupak promjene množitelja pa iz tog razloga nisam "kemijao" okolo.. Pošto vidim da si vlasnik gotovo iste ploče (moja rev.3.x), možda če ti slijedeči podaci biti od pomoči: System performance je postavljen na "Optimal" (od mogučih Aggresive, Turbo i Expert), a CPU clock ratio na "Default". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma sine resetiraj BIOS. Izvadi baterijicu na matičnoj i pričekaj 2 minute i opet je zguraj i zapali komp. 100% sigurno. Kaj ne bi taj barton trebo radit 200*11 ? NA kolko ti je zaključan množitelj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
![]() Resetirano (jumper), bateriju sam vadio i stavio nazad (2min vani) -ništa, na kraju flashao BIOS, opet isto.. Ovo je da poludiš majke mi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
PROBLEM RIJEŠEN (ako se tako može reči ccc..) Neda mi vrag mira i idem ja to sve raskopat. Izvadim procesor van, stavim pod povečalo kad tamo uredno piše:AXDA3000DKV4D Proguglam malo s tim podatkom i ispostavi se da je to Athlon XP 3000+ !! A BOX izvedba s naljepnicom "3200+ With 400 MHZ Front Side Bus". Na maloprodajnom računu čisto navedeno da se radi o 3200+.Ko je tu lud više.. Ništa, ISPRIKA svima koji su se potrudili da mi pomognu. Idem spavat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
eee, vraćaj im to i reklamiraj. Onda ti je defalut 166*13 @ 1.65 V A ziher svaki put kad ga vadiš ili resetiraš bios ti ga prepozna kao 133*13 = cca 1700 mhz. Tak je bar meni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|