|
![]() |
#1 |
VirtualDub je ZAKON!!!
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() Kupio sam kabel sa USB to Serial COM port da bi mogao spojiti preko ts-winlirc-a daljinac za SKYSTAR2, instalirao sam drivere i automatski mi ga je prepoznao kao COM port3, podesim sve parametre i nista, ne radi, imam maticnu plocu ABIT AN52 a kabel je Prolific USB to SERIAL COM port, pomoc molim,hvala! Kabel COM3:USB\VID_067B&PID_2303\5&165922F9&0&3 Maticna ploca COM1:ACPI\PNP0501\1 Zadnje izmijenjeno od: mr-titler. 13.04.2010. u 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad ti je vjerojatno žao šta nemaš AN52S koji ima COM (serial) port on-board. Ako tvoja mobo AN52 napravi slijedeće: - u winsima deinstaliraj ako postoji COM1 i COM2 - u BIOS - u provjeri / isključi on-board COM port(ove) - za ovog via USB postavi da glumi COM1 sa parametrima IRQ=4, I/O=3F8 Inaće ovo su std. postavke za COM portove: COM1 - IRQ=4, I/O=3F8 COM2 - IRQ=3, I/O=2F8 COM3 - IRQ=4, I/O=3E8 COM4 - IRQ=3, I/O=2E8 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
U bios-u pod "PnP/PCI Configuration" si gledao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa logično da se "vraća" u winsima kad nisi u BIOS - u isključio / diasable on-board COM (nebitno šta ga na mobo fizički nema, vjerojatno samo fali konektor, hebala ih štednja na takvim glupostima). Provjeri da ipak nemaš AN52S mobo ? BIOS > Integrated Peripherals > Onboard Serial Port = Disable |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VirtualDub je ZAKON!!!
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() U BIOSU nema niti traga COM portu, doslovno nista, napravio sam disable u Win-u ali nista, pa kabel vracam natrag, zezao sam se sa tim cijelu noc, stvar RJESENA! Kupujem PCI Com port i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
PCI rješenje je bolje i pouzdanije rješenje. |
![]() |
![]() |
|
|