|
![]() |
#1 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
IskonTrio - 3 TV-a, 2 telefona, 2 kompa
Prvo, nadam se da je ovo dobar podforum za moje pitanje, jer je tehničke prirode i nema puno veza sa ISP dijelom foruma. Dakle, planiram uzeti gore navedenu uslugu kroz koji tjedan. Cura ima istu stvar i kod nje sam to sve pospajao bez većih problema (1 TV, 1 komp, 1 telefon). Međutim, kod mene su 3 televizora, 2 telefona i 2 kompa. Vidio sam da i oni daju Speedtouch koji ima 2x telefonska (RJ-11) i 4x LAN (komp/tv) izlaza. Oko telefona ne bi trebalo biti problema, dovoljan broj izlaza ima uređaj. No, telke i kompovi bi mogli biti problem. TV mora biti spojen žično, znači 3 izlaza trebam. Što se tiče kompova, ne dolazi u obzir da svog spajam bežično, samo sestrin. Znači, dolazim do 4 izlaza sa modema/routera. Pitanje: Ima li kakve veze ako na žute izlaze spojim 3 telke i komp (2x Internet, 2x IPTV)? Ako jedna telka ne bi radila na "internet", kako da je spojim? Nadam se da nisam previše zakomplicirao i da je sve jasno ![]() Eh, da... Ima netko viška UTP kabela jedno 50m? ![]()
![]() |
#2 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Neznam da li bi obican mrezni switch radio s IPTV-om, za kompove ne bi trebao bit problem.. Mozda bi i proslo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | ||
Too much busy
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 23.03.2010. u 22:32. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Too much busy
|
poslao sma upit Iskonu i dobio odgovor da na 1 tv receiver mogu spojiti 2 televizora, ali se onda ne mogu gledati različiti programi. Dodatan receiver nije moguće dobiti... gamad...
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U ovom slućaju nisu g * * * d, adsl po bakrenim žicama (čitaj tel. parica) nemože prenjeti više od 1 TV + Internet + VoIp. Zbog stanja na terenu nekima ni ta 1 TV jedva radi a kamoli 3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Sve zavisi o kvaliteti i dužini pojedine tel. parice, na nekima možda i može "proći" 2 IpTv - a ali mislim da su takvi u debeloj manjini. Vidiš da ponekad i 1 jedva radi a kamoli 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Jedan telkac spoji HDMIjem a drugi obicnm zutim kablom koji Motorola ima ako se ne varam.To bi trebalo raditi.AKo to ne , uvijek ima scart makar ja izbjegavam scart kolko mogu al nemos punmo birat. Longshot bi bio nabaviti neki razdjelnik za taj zuti konektor/kabel koji bi nataknuo na motorolu pa da probas na dva telkaca to razdjeliti.Neznam bas kakvabi slika bila al nemas kaj izgubiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
I onda dobije ISTI program na obje telke, ovdje smo govorili tj. kolega je pitao za 2 različita programa na 2 tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Too much busy
|
Da, sudeći po replyima ne postoji ni tehnička mogućnost progurati barem 2 telkača, sve i da nabavim dodatni receiver. Izgleda da ću samo ja dobiti 40 kanala na 82cm bebicu ![]()
![]() |
#14 |
Too much busy
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|