|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
HOW TO: Overclock Grafičke
Kako da overclockiram grafičku imam radeon 9700 i sve je na defaultu. Imam neki riva tuner dal se može tu overclockirati grafa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
moze, a moze se i pomocu programa ati tool, no ima i testove da vidis da li je stabilno ili nije, te da li se pojavljuju artefakti, fora program. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
po meni je bolji ati tool jer moze maknuti bios lock sto radlinker nemoze.. probaj ati tool meni najbolji alat za ati overclock
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
fino lagano uzmeš riva tuner... klikneš na "customize" i na "low level system settings", tamo imaš "core clock" i "memory clock" uzmeš si prvo jezgru i pomalo povećavaš i naravno nakon svakog povećanje testiraš u recimo nekom 3dmarku stabilnost (odnosno jel imaš artefakte ili ne) isto napraviš i za memoriju... da bi se uvjerio u stabilnost, idvrtiš neki 3dmark, recimo 3-4 puta zaredom i ako nema grešaka po ekranu, našao si max overclock... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
sto da napisem ?!
|
to ti je to. ako ne uspije probaj s omega driverima, čuo sam da preko njih pali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
tommek, se tu radi o R9700 np ili Pro verziji? ak je 9700np, nema šanse da joj stabilno digneš clock niti za MHz, dok ne flashaš bios na Pro. kad si to napravio, pobrini se za dobro hlađenje, moja preporuka ti je AC Silencer3.0 + pasivnjaci za memoriju. tiho i učinkovito. skineš si ATiToolse, i pičiš clockove koliko ti dozvoljava prije nego se počnu pojavljivati artefakti. ak se radi o Pro verziji, zaboravi sve ovo gore. osim hlađenja, da ne bi bilo pregrijavanja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
sto da napisem ?!
|
to je to !!!! :clap: :clap: |
![]() |
![]() |
|
|