|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Hlađenje proca
Prije neku večer nisam imao pametnijeg posla pa sam smišljao toplu vodu. U prijevodu, bilo je toliko dosadno da sam morao naći zabavu. Imam komp koji je skoro kompletan. Fali mu cooler i memorija. Memoriju sam izvadio iz svog kompa (da se mogu igrati), a hlađenje sam odlučio malo modificirati. Uglavnom, uzeo sam Intel cooler (BOX), označio rupe na njemu, probušio ih, provrtio navoje (sa šarafom) i postavio na ploču. Naravno da ploča ima rupe za cooler. MBO: ABIT AN7 CPU: T-bread B 2100@2200 MHz 11x200@1,78 V Cooler: Intel Stock 12V@2300 o/min Temperatura je bila 56 u full load na jedno 2 sata Prime + dodatno maltretiranje. Mislim da to nije nimalo loše rješenje za jeftino, tiho i pristojno hlađenje. Još bi bolje rezultate dobio sa coolerom za Prescott, koji ima i malo bakra, ali mi se nije dalo vaditi ga iz kutije. Nije korišten. Ima li netko bolje rješenje za hlađenje za 30 kn?
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako ti prijatelj da/pokloni neki cooler onda je još jeftinije... Svaka čast na trudu.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
rak lega ti si lud ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
negdje sam procitao da je dosada opasnija od atomske bombe.... svaka cast :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Samo sam htio da oni sa AMD-om malo jeftinije prođu. Nije neki problem izbušiti 4 rupe i nači 4 šarafa. jednostavnost je ključna riječ. A dobije se sasvim prihvatljiv rezultat. Inače je moj cooler nabavljen od Mitzeka. Time je bio jeftin. Najljepše je to što isti cooler opet mogu posaditi i na Intela jer ga nimalo nisam oštetio na ključnim mjestima.
![]() |
#7 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Svaka čast. Meni to nikad nebi palo na pamet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Na te 4 rupe oko socketa A perfektno pašu SEPP hladnjaci, pa ako je nekom ostala neka mrcina iz Slot1 dana može ju komotno iskoristit,neku alphicu ili globalwin ![]() Ima među člancima jedan o montaži Alphe 125 na Asus A7V ploču, jedan od prvih PC Ekspert članaka...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|