|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
AMD AthlonXP-M
Imam AMD AthlonXP-M 2500+ procesor i nikako mi nece raditi na 2500MHz, bez obzira na koju voltažu ga stavim (AQYHA stepping)... (radi max na 11*225=2475, na 2.1V, ali neče proči Super PI na 2M).... Mene sad zanima vi koji imate taj navedeni procesor, koliko vam treba voltaže i s čime ga hladite da prođe Super PI test na 2M na taktu od 2500MHz... Imam matičnu Abit AN7 i memoriju KingMax HC DDR500, tak da nije problem u tome.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Procesor ti inače radi na 1833 MHz ak se ne varam. Znači da si postigao dosta dobar overclock. Tih 25 MHz ti sad ne znači ništa. U matičnoj i memoriji ne bi trebao biti problem, ali vidio sam da su ljudi digli procesor više od tebe bez nekih problema s onim Zalmanovim hladnjakom i nekim malo boljim napajanjem. Budi sretan što si postigao takav rezultat jer nije loš. ![]() Ali napon ti je malo visok. Vidio sam isti takav procesor sa istom matičnom koji je radio na oko 2400 MHz, ali na naponu 1.7 V. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
da definitivno loša verzija ali tu ti nema pomoći
![]() |
#7 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Gle,između 2,4 i 2,5GHz nema prevelike razlike,zato ne vidim razlog ovako kurit proc zbog tih par MHz-a... BTW napon od 2,1v ti ne preporucam za ovaj proc ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Po meni, svako dizanje napona procesora preko 20% je štetno. Bilo je davno govora o ovome. Mobilac je Barton jezgra, dakle ista ona kojoj je default u desktop inačici napon 1.65V, dakle Igore drži ga na 1.9 max. and It will live long and prosper ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|