|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Gigabyte P35-DS3P ne radi s četiri modula OCZ Gold RAM-a
problem je sljedeći. kad vrtim 2 keksića, dakle 2Gb, sve radi normalno. al kad ubacim sva 4 unutra, komp se non stop pali i gasi. ne dođe ni do boota, štoviše, monitor ništa ne stigne prikazat. konfa je u moj komp. ovo sam trpio zbilja zbilja dugo i ne znam zašto nisam odmah išao provjerit garanciju i sl. nekoć davno sam isto imao drugu vrstu problema, radilo je sa 4Gb, al sam imo probleme sa svim mogućim instalacijama (CRC error) i sl. sranja, pa sam izvadio. probao sam i 3Gb, isto sranje. radi samo na 2 i 1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
jesi 100% siguran da su svi moduli ispravni? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
prvo hvala na editu, uviđam da je sad mnogo jasniji naslov ![]() e sad... dosad sam bio uvjeren, al kad si već pitao, da ne drobim bezveze, ubacio sam druga 2 modula umjesto onih koje sam vrtio cijelo vrijeme, i nešto čudno se dogodilo. prvo se komp restartao tijekom boota i winsi su mi "recovered from unexpected error". al evo sve radi poprilicno normalno. idem restart jos jednom i probat još koju kombinaciju. dosad sam sumnjao na matičnu i kompatibilnost (mada nema smisla da radi sa 2, a ne sa 4, dakle nije kombatibilnost) dakle javim kak prođe boot i rad sa ostalim kombinacijama. al imam drugo pitanje, uspio sam nac sta znaci kombinacija beepova matične vezano uz pojedine probleme. al gašenje i paljenje? i to u nedogled? anyone? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok.. to je to... odustajem od svega... dakle izvrtim memtest 2 puta, prvo 2 modula, pa druga 2... naravno prođu sva 4 bez problema... i padne meni napamet po nti put u zadnjih godinu dana, onako optimisticno ubacit 4 komada... i ubacim. i šta se desi? sve radi! :S ovo nema smisla. nisam apsolutno ništa napravio, nakon godinu i pol, komp radi na 4Gb... idem ga restartat, pa ak se boota, super, smatrajmo problem riješenim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Sličan sam problem imao na jednon ep45-ds3p. Ploča nije htjela radit s 4 modula samo s jednim procom dok je s drugima radila. Dosta kasnije sam otkrija da je nekom prije mene upala pasta na pinove soketa što je bilo jedva vidljivo. Savjetujem ti da odeš na tweaktown gigabyte forum. Ne postaj odma nego pročačkaj malo po forumu. Imaju jednog gurua tamo koji pomaže svima i daje na dosta mjesta postavke u BIOSu koje bi ti mogle pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|