|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Umrezavanje racunala preko iskonovog st780?
Ukratko, zanima me je li moguce medjusobno umreziti vise racunala preko spomenutog routera ili se on moze koristit samo za pristup internetu. Naime imam 4 racunala koja bi trebao nekako umreziti i imam taj router koji sam dobio od iskona, sva racunala se normalno spajaju na njega i na net ali mi ping izmedju njih medjusobno ne radi. U cemu bi mogao biti problem? Ako i je ne neki nacin to blokirano od providera, imam jos i micronetov SP3367A router/dsl modem koji sam sam jos prije kupio pa me zanima je li moguce koristiti taj router za umrezavanje, a st780 za spajanje na net istovremeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj Adsl Bibliju i preporuke vezane za "umrežavanje", detektiraj koja je IP adresa web konfiga tvog ST780 (koristili su više, probaj 192.168.5.1), fiksne mrežne postavke i isti workgroup. Ako je u uređaju IPTV fw onda za kompove možeš koristit samo Lan1 i 2 + wireless. SP3367A možeš upotrebit kao switch. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pogledao sam te preporuke i sve sam napravio kako tamo stoji: sva racunala su u istom workgroupu, upaljen netbios, ukljucen file and printer sharing i podeseni folderi za shareanje. Jedino nisam staticki podesio ip adrese jer ih sva racunala dobivaju od dhcp-a na routeru i sva su racunala dobila postavke za istu mrezu. Probao sam i pingat nakon svega toga i neki puta mi ping prolazi skroz, neki puta ima neke gubitke, ali kolko vidim racunala se medjusobno "vide". Problem je sto kad u browser upisem ip adresu nekog racunala da mi pokaze shareane foldere browser mi izbaci error ili mi pokaze praznu bijelu stranicu i napise u dnu "done". U cemu bi mogao bit problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|