Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2009., 17:22   #1
Tejo.Hr
Premium
Moj komp

Tejo.Hr's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Izbor između 2 Phillipsova monitora

http://www.consumer.philips.com/c/co...ONSUMER%3Dtrue

Evo dvoumim se da uzmem jedan od navedenih monitora. Svjestan sam samo razlike u kontrastu, veličini i svjetlini (iako ne znam koliko je to značajno). Ako netko zna još neku bitnu razliku neka ju navede. Ono što je meni zapelo za oko kada sam ih promatrao u dučanu (nažalost samo bio slideshow) je da se osjeti bolji kontrast na večem modelu (iako ne znam koliko može biti razlog postavka).

Ima li tko kakve savjete koji se čini boljim? Koristi li itko neke od navedenih?

P.S. Molim bez preporuke drugih monitora. Samo ovi ulaze u izbor.
Tejo.Hr je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 09:03   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Tejo.Hr Pregled postova
P.S. Molim bez preporuke drugih monitora. Samo ovi ulaze u izbor.
Ako moraju biti bas ta dva, onda bih isao na veceg brata. Buduci da biras izmedju oba a razmatras ih kao ravnopravne $vom ulaganju, onda cisto radi pitcha (ugoda citanju teksta) i ponesto atraktivnijih kuteva za ugodnije pomicanje od monitora... posebno ako ces imati jos kojeg na stolu do njega. Samo sve je to prazna prica dok ih onaj koji ti zeli objektivno dati preporuku, ne vidi na licu mjesta i donese sud koliko je to deklarativna prednost ili mana gledajuci te specifikacije. Ali odokatavino, 24-ka je ugodnija kupovina.

Nagradno pitanje? Kuciste, ako je suditi po onom kamufliranom flopachu dole. Podmetace sacuvaj za prijatelje kad budete testirali dojmove tvoje kupovine. Gledam tvoj datum posta i nigdje odgovora a cudim se naivno kako meni nitko jos nije odgovorio. Loša, loša atmosfera susretljivosti vec neko vrijeme
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2009., 00:27   #3
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Loša, loša atmosfera susretljivosti vec neko vrijeme
Možda zato jer svako malo ljudi postavljaju slična pitanja

Ja nažalost od ta 2 nisam vidio niti jedan, Technomax još nemamo a zna se što se desilo Vemilu i HGspotu

Bilo bi dobro kad bi netko mogao reći svoje dojmove, ali teško da će se naći par ljudi ovdje ta imaju baš te modele jer masovna produkcija i more modela jednostavno prevladava i razrijeđuje tržište.

Di su nestali dani kad je skoro svatko tko je želio solidan i ne preskup 19" CRT imao 939NF

Slažem se s tobom u vezi većeg brata jer ne vjerujem da je razlika između ta 2 modela značajna, a veće je uvijek više (ili nije )

Najbolja preporuka kao i uvijek je probati iz prve ruke i zamolit prodavače da vidiš identičnu sliku na oba 2, iako ni onda to nije 100% sigurno zbog različite kalibracije, iako u toj cijenovnoj klasi mislim da ti je najvažnije provjerit koliko ima probijanja pozadinskog osvijetljenja i uzeti onaj koji je prihvatljiv.
Staro 07.12.2009., 14:03   #4
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
bio sam s autorom teme prilikom kupnje i ustanovili smo da nema neke prevelike razlike u kontrastu (onaj s manjom dijagonalom je bio nize na polici pa zbog kuta gledanja je kontrast bio slabiji), nakon igranja s postavkama i gledajuci iz istog kuta, kontrast je bio jednak na oba monitora.

btw. valjda se autor teme ne javlja jer sad gleda bluray ripove na 24" ekranu
reboot je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2009., 18:41   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Možda zato jer svako malo ljudi postavljaju slična pitanja
To je bila požurnica za tebe da mi odgovoris u mojoj temi
Znao sam da cete cestitost dovesti tamo. Idem odgovoriti taman dok gledas sapunicu.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 07.12.2009. u 19:23. Razlog: muljavo pisanje
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja