|
![]() |
#1 |
Staff Sergeant
Datum registracije: Dec 2004
|
Virtual memory
Ponekad mi se na Taskbaru zna pojaviti žuti trokutić s uskličnikom i kada kliknem na njega napiše "Low virtul memory" zanima me što je to virtual memory i kako to utječe na rad sustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Virtualna memorija je prostor na disku koji sistem rezervira "za sebe", kad mu pofali RAM-a. Sistem stavi određenu vrijednost, pa je eventualno povećava, međutim, bolje je staviti točnu vrijednost, pa defragmentirati disk s njom na početak. Nego, ovakvih tema je već bilo dosta. Aj, prolurkaj malo, pa ćeš znat još više, a i koliki fajl ćeš stavit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
: desni klik My Computer : Properties : Advanced : performance - settings : u Performance options klikni Advanced : pod Virtual Memory klikni gumb Change : izaberi particiju na koju želiš postaviti page file, zatim : Custom size : upiši nekih 1536MB, klikni Set : resetiraj |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Jedna sitnica koju sam zaključio. Kad već govorimo o virtualnoj memoriji. U slučaju dvije particije windowsi postavljaju Page file (vitrualna memorija) na sistemsku particiju (C), predpostavio sam da bi možda brže sve to radilo kad bih page file premjestio na drugu particiju (npr. D) jer se recimo kod zahtjevnih igara koristi velika količina virtualne memorije, recimo UT2004 koristi oko 500MB, s time da je sama igra instalirana na tu particiju, disk nemora tu veliku količinu premještati na particiju C:, (u mom slučaju tada se glasnije čuje pomicanje glave za očitavanje na disku). Ja sam primijetio ubrzanje. Neznam što vi mislite o tome.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
A može se i postaviti page file na oba diska, na sistemsku nešto manje jer nijedna sistemska aplikacija neće koristiti toliko puno PF-a, tako da se aplikacije pokrenute na pojedinom disku koriste svojom memorijom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
...mala ispravka što se tiče defragmentiranja page filea na početak... u stvari se treba defragmentirati na kraj diska, a ne na početak, jer disk brže čita vanjske trake... ...opširan članak o tome imate na adresi: http://www.rojakpot.com/default.aspx...ar1=105&var2=0
ABIT IC7-G @ 1:1 FSB 255 MHz P4 2.4C @ 3.06 GHz vcore 1.52V Zalman 7000Al-Cu G.E.I.L Ultra X 3200 @ 255 (2.5-3-3-5) - Samsung TCCD Brainpower Sapphire Radeon 9600 Pro @ 475/325 Seagate SATA 120 GB, Chieftec 360W LG 19'' F900P @ 1280x1024 100Hz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|