Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2009., 19:11   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Spajanje na win 7 na internet sa xpa

Imam dva računala..na jednom je instaliran win 7 a na drugom xp..e sad, ja se na internet spajam sa win 7 pomoću web'n'walk sticka...znači u računalu mi je to prikazano kad se spojim na wirelles konekciju..ja bi se htio spojit na net sa xp-a preko win7 na net..uspješno sam spojio ta dva računala pomoću lan kabla i sve radi u redu..na win 7 je ip 192.168.2.1 a na xp 192.168.2.2 i sve funkcionira..čak sam i shareao D: particiju na win7 i xp uredno sve vidi na network places..i sam win 7 normalno vidi xp računalo..al ne znam kako namjestit da win7 sharea tu vezu koju ostvaruje s web'n'walkom na xp? hvala
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2009., 20:06   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Željeno probaj napravit sa ICS (Internet Connection Sharing). Ponekad se taj fičur dosta zloglasno ponaša pa se nemoj čudit kad sve potrebne korake napraviš a ono neradi. Prebaci lokalne IP adrese u 192.168.0.x grupu adresa jer ICS iako bi trebao ne radi na drugoj.
Također preporućam na obje makinje manualno napravi Restore point da se lakše vratiš ako se šta zbrčka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2009., 21:11   #3
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Problem riješen..naime ona opcija ICS može biti dostupna samo na jednoj konekciji od jednom..meni je bila čekirana na lan vezi s drugim računalom a ne na glavnoj konekcijom s internetom kao što bi trebalo biti..znači treba isključiti sharing na svim konekcijama i onda će ta opcija biti dostupna i na drugim konekcijama gdje prije nije bilo onog taba sharing...i na win7 mi je tražilo da prebaci na hostu IP na 192.168.137.1 a na drugo računalo treba stavit Obtain IP address automatically

@Nikky, hvala na pomoći
skyman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno