|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
Problem sa SpeedStep - P-M 2.0GHz radi na 600MHz
Radi se o nekoliko godina starom laptopu slijedece specifikacije: - Pentium M Dothan 2GHz, 512kb cache - 1024MB DDR - Radeon 9600, 64MB - Toshiba 80GB, 5400rpm SpeedStep je disablean u biosu i sustav radi na 600Mhz cijelo vrijeme, 6x100MHz, voltaza je 1V, a temperatura 69 stupnjeva. Godinama je to radilo tako na XP-u bez ikakvih glitcheva, sad je gore instaliran Win7 i ocito je da fali snage. Cim upalim SpeedStep, frekvencija ode na 2GHz, ali komp se zgasi nakon par sekundi, prije bootanja windowsa, nakon par puta cak i nakon 1 sekunde od pritiska na dugme. Probao sam par rjesenja sa neta tipa zgasit wireless prilikom paljenja al nije uspilo. Najvjerojatnije je da se proc pregrijava (sam ventilator rijetko radi na maksimumu laptop je vrlo tih) cim se upali na 2GHz, jer ako radi preko 60 stupnjeva na 600MHz, onda na 2 GHz rikava... Kako natjerat da ventilator radi cijelo vrijeme na maksimumu uz iskljucen SpeedStep, ili kako ovo rjesiti sa uključenim SpeedStepom uglavnom da imam ta 2GHz na raspolaganju. EDIT: Proc ima 2MB cachea ne 512kb, znaci bitno je natjerat da proc radi na 1,35V ne 1V, i da se vent vrti na maksimumu da ohladi proc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|